Skip to main content
LöpcoachLöpningRörelsecoach

Stress i kroppen

By 14 februari 2018No Comments

Jag älskar mitt yrke som Rörelsecoach/Löpcoach, och Frisör. Men ibland när man tycker något är så roligt kan det bli lite för kul, vilken innebär att man tackar Ja till många projekt samtidigt. Just där och då när jag tackar Ja känns det hur bra som helst, men det är när jag står mitt i det som stressen kommer som en smäll i ansiktet.

Stress för mig brukar ofta visas genom signalen i kroppen. Jag kan få ont i t.ex. ryggen, för att kroppen vill att jag ska lyssna och stanna upp. Förr ledde detta till att jag körde på ännu hårdare med alternativ träning i löpningen. Men idag förstår jag inte alls varför jag gjorde det? Det blir ännu ett stressmoment när det är återhämtning kroppen behöver. Som tur är har jag lärt mig hur jag kan hantera stressen.

Jag insett på senare tid att jag har en låg stresstolerans. Stressen syns inte på mig, utan känns inuti mig. Men det gäller att vara uppmärksam på signalerna. Hur lärde jag mig hantera det?

– Jo, genom att lyssna på kroppen. Jag fick en spänning i ryggen för en vecka sen, och jag reflekterade länge över vad de kunde vara. Jag har samtidigt varit mycket lättretad och tankspridd ett tag.

Efter ett tag insåg jag att det har blivit för mycket, även fast jag tycker att det jag gör är så roligt. Jag hade stress i kroppen. Jag ansökte bland annat till flera kurser som jag är intresserad av, men nu efter signalerna som min kropp har gett mig har jag valt att börja tacka Nej.

Man kan inte fokusera på hur många saker som helst. Just nu är det väldigt mycket löpcoaching/rörelsecoaching och om en månad kommer jag börja jobba i salongen en dag i veckan. Samtidigt vill man ha tid till sin dotter och familj, och vara en ”bra mamma”. Det får helt enkelt räcka.

Jag frågade mig själv, vad är viktigast i mitt liv? Mitt svar blev min familj. Jag avsatte tid enbart åt oss och avstod från träningen helt. Trots att jag inte känner mig stressad över träning, men det blir samma adrenalinpåslag i kroppen som stress, den gör ingen skillnad på det.

Bara efter två dagar känner jag mig helt återställd. Jag har tackat nej till många erbjudanden och fokuserat på vad som är viktigt för mig här och nu.

Kroppen besvarar direkt med bra respons, vilket betyder att den gillar vad jag gjort. Igår kunde jag springa med avslappning igen, helt utan anspänning, en sådan befrielse.

Det är inte bara det yttre som påverkar oss, lika mycket (om inte mer) det inre.

Stanna upp ibland och bara Andas.