Skip to main content

Har du någonsin tänkt på hur du rör dig? Hur gör du när du springer eller går? Har du tänkt på att hur vi rör oss påverkar hur vi mår i vår kropp? VarjeSteg fokuserar på en skonsam löpteknik, och för att hitta din naturliga rörelse behöver du bli medveten i rörelse, gång och löpning. 

Smärta är en signal från kroppen att något är fel. Att ha ont när man går eller springer är alltså en signal till Dig att du gör något fel. Detsamma gäller anspänningar, att vara spänd i muskler under/efter löpning eller gång är varningssignaler. Löpning och gång är en människas naturliga rörelse, och borde därför också vara naturligt och smärtfritt.

VarjeSteg hjälper dig att börja springa avslappnat, som vi är konstruerade för att springa. Vi har efter många års erfarenhet studerat kring hur människan rörde sig när vi rörde oss utan smärta, och insett att vi under den tiden rörde oss på ett skonsammare sätt. Vi har på senare år förändrat vårt rörelsemönster i gång och löpning, och behöver hitta tillbaka till det som är naturligt för oss.

Det som gör löpcoaching hos VarjeSteg unikt är att vi ser kroppen som en helhet, och löpning är egentligen ingen teknik för oss, utan en naturlig rörelse. Det är en helt fantastiskt frihetskänsla när du kan finna det lätta och avslappnade steget igen. Kroppen besvarar med belöning; avslappning och utan smärta. Det gör att du håller dig skadefri och även effektiv i din löpning.

Hitta din naturliga rörelse och bli fri i din kropp, med hjälp av VarjeSteg. 

Lär dig mer genom att boka in dig på någon av våra löpkurser eller boka en tid för indviduell löpcoaching!