Skip to main content

Förbättra löptekniken under sommaren

Få ny inspiration och förbättra din löpteknik i Sommarens Löpkurs (v. 26-29)! Under 4 veckor kommer du att utmanas på 3 pass/vecka där löpcoachingen sker online genom musikfiler. Allt du behöver göra är att trycka på play, gå ut och följa instruktionerna från löpcoachen i hörlurarna.

Funktionstester

För att upprätthålla ett skonsamt och effektivt löpsteg är det viktigt med en god kroppsfunktion. Därför börjar vi kursen med funktionstester av din rörlighet & styrka för att jämföra mot slutet av kursen. Vi utför även 5 minuter daglig postural träning (rörlighet & styrka för en bättre hållning) då kontinuitet i träningen är viktigare än längden per pass.

TILL ANMÄLAN

Program

Alla pass innehåller löpteknik för ett skonsamt & effektivt löpsteg. Längden på passen är ca 20-45min (beroende på nivå) då det ska vara enkelt & effektivt att få in i vardagen. Vi har även en gemensam & sluten facebookgrupp där vi kan peppa och följa varandra mellan passen! Nedan följer en kortfattad beskrivning av varje pass:

 1. Kickstart – Vi kickstartar sommarens löpkurs & går igenom grunderna i skonsam rörelse och löpteknik för nya deltagare samt funktionstest & löptest för att kunna jämföra efter kursen.
 2. Backpasset – Förbättra både styrka och kondition genom backpasset! Här går vi igenom löptekniken i backe och springer backintervaller.
 3. Njutpass – Lär dig att njuta av löpningen genom att hitta avslappningen i löpsteget för återhämtning i rörelse.
 4. Fartlek – Varierade intervaller där du lär dig effektiv löpteknik med hjälp av gravitationen.
 5. Sommartrail – Njut av sommarens vackraste traillöpning där vi går igenom löptekniken i trail.
 6. Meditation – Rörlighet och närvaro under passet för bättre andning. Lär dig hur du kan använda din andning för bättre löpning.
 7. Kombinerat – Kombinerat styrke- och backpass för bättre kondition och styrka.
 8. Andning – Återhämtningspass med fokus på avslappning och andning.
 9. Löpvariation – Lär dig att tycka om intervaller genom detta varierade intervallpass!
 10. Stabilitet – Vi fokuserar på att bygga en stark stabilitet och balans i kroppen för en god hållning.
 11. Progressiv – Lär dig att inte gå ut för hårt för att successivt kunna höja och kunna planera din fart.
 12. Avslut – Avslutande pass med fokus på att njuta av löpningen i nuet samt funktionstester & löptest för att jämföra från starten.

När du har utfört alla 12 pass har du dessutom chans att vinna exklusiva löparkläder som lottas ut bland alla deltagare som fullföljt Sommarens Löpkurs!

Anmälan

Pris: 449:- I priset ingår alla 12 onlinepass, daglig rörlighet, löpstyrka och tillgång till VarjeStegs app och medlemssida med över 80 onlinepass (löpteknik, styrka, rörlighet och löppass).

 • Det går att utnyttja sitt friskvårdsbidrag. Vi tar även emot Benify, ePassi, Wellnet och Edenred.
 • Boka-tidigt-förmån: Du får direkt tillgång till vår medlemssida efter anmälan.
TILL ANMÄLAN
Skapad av seoka.se