Postural träning

Postural träning innebär individuellt anpassad träning för en förbättrad kroppsfunktion genom flertalet funktionstester & hållningsanalys. Detta är bra för dig som upplever återkommande smärta när du går/springer eller vill optimera din rörelse och funktion.

Postural träning handlar om att se över grundorsaken till smärtan och inte enbart lindra symptomen. Din kropp är en enhet och då gäller det att behandla den som en enhet.

Du kan även utföra postural gruppträning, nästa gruppstart är v. 41. Mer info här!


– Hur går det till?

Konsultation

Vi går igenom din bakgrund av eventuella skador, nuvarande position och mål.

Funktionstest

Nu är det dags att se över din kropp och dess funktion! Vi gör flera funktionstester och en hållningsanalys för att se över din kroppsfunktion.

Postural träning

Vi anpassar övningar som lämpar sig för dig och din kropp för att optimera din hållning. Var beredd på en lätthetskänsla i kroppen efter övningarna!

Manuell behandling

Vid behov utför vi även manuella behandlingar för att hjälpa kroppen till ett mer balanserat läge.

Resultat

Vi jämför resultatet från analysen vid början av passet för att se vilken effekt vi fått av ett pass och utvärderar känslan i kroppen efteråt. Många personer upplever en ”antigravity-effekt” dvs en lätthetskänsla då spänningar som motverkar gravitationen nu kan slappna av då de djupa hållningsmusklerna gör sitt arbete igen.

Träning hemma

För att få en bestående effekt och chans för kroppen att ställa om krävs det en period med återkommande träning genom indviduellt anpassade övningar. Alla övningar du behöver går vi igenom på plats där du sedan får ett program som du fortsätter med hemma.

Återbesök

När du utfört programmet ett tag hemma rekommenderar vi att vi ses igen för att se hur din funktion har förbättrats. Vi optimerar kroppen med mer utmanande övningar vid behov. Hur många tillfällen som behövs är helt individuellt och beror på din bakgrund och dina mål.


Shopping cart0
Det finns inga produkter i varukorgen!
Fortsätt handla
0