Skip to main content
LöpcoachLöpningRörelsecoach

Racereport Sylvesterloppet 2017

By 31 december 2017No Comments

Nu är det drygt 4 månader sedan min förlossning, och jag har kunnat springa ca en mil om dagen den senaste månaden. Mitt största fokus har varit att hålla tekniken. Jag tar aldrig(eller väldigt sällan) med mig pulsklocka ut, utan springer enbart på känsla.

Det är så jag älskar att springa, på känsla och bara ta in närvaron av mig själv och naturen (och ofta är Ellie med i vagnen och vår hund Athena).

Men jag tycker det är roligt att springa något lopp ibland också. De loppen jag föredrar mest numera är ultralopp och/eller trail. Gärna olika lopp så man får uppleva nya platser. Det vackraste loppet hittills är Swissalpine i Davos, Schweiz.

Men för att ha något roligt mål att se fram emot anmälde jag mig till Sylvesterloppet, som är en mil i centrala Göteborg.

Innan starten bestämde mig för att ta det väldigt lugnt från start, för att få njuta av loppet. Dessutom är det trots allt bara 4 månader sen min förlossning.

Så gick startskottet. Jag stod väldigt långt bak för att få en lugn start, så de tog tid innan folkmassan började röra sig. Det tog ca 2 km innan man kunde få upp sin egen fart.

Jag lyssnade inte på någon musik utan bara njöt av att springa ihop med flera andra löpare. Det är dessutom lättare att hålla koll på sin andning då. Jag hade en härlig känsla genom hela loppet, men vid 6km kom jag igång rejält och kände för att höja tempot det sista.

Sylvesterloppet är ett relativt plant lopp, men den har några långa men inte så branta stigningar, och där kände jag mig väldigt stark. Häromkring där vi bor är det mycket backar så jag får bra backträning, och kul när man känner resultat från förra årets lopp! Då kände jag mig inte alls lika stark i backarna.

Träningen inför loppet har enbart bestått utav distanspass. Jag har inte gjort några intervallpass. Bara backintervaller vid ett tillfälle.

Från 6km och fram till målet kändes det som jag sprang förbi alla! Då var jag glad att jag hade ställt mig så långt bak, för det är psykiskt mycket lättare att springa om, än att bli omsprungen!

Väl i mål blev jag supernöjd! Så himla skönt att ha sprungit ett lopp som var roligt, kändes lätt från start till mål, och som om man kunde fortsatt!

Alla kan hitta tillbaka till sin egen naturliga rörelse. Med rörelse-/löpcoaching blir du fri och lätt i din rörelse. Boka direkt på ➡️www.boka.se/varjesteg