Postural gruppträning

Göteborg, Örebro och Online, v. 6-10

Att röra på kroppen ligger i människans natur och är något som vi är skapta för att göra. Trots detta är det inte längre en lika självklar del av vardagen för många av oss. Idag har vi en mängd olika bekvämligheter som gör att vi i allt större utsträckning frångått vårt naturliga rörelsemönster och istället övergått till en mer stillasittande livsstil. Samtidigt har fysiska åkommor likt ryggbesvär, stela höfter och värk i kroppen blivit ett växande problem. Det är resultatet av att våra posturala muskler inte aktiveras som de är menade att göra när vi sitter stilla så mycket som vi gör. 

De posturala musklerna, ofta benämnt som våra hållningsmuskler, är kroppens djupt sittande muskler. De är sammanlänkade likt en kedja, som hjälper till att hålla kroppen upprätt och skyddar våra leder från överbelastning. Uppstår obalans någonstans i kedjan, det vill säga att någon av de posturala musklerna inte jobbar som de ska, behöver de ytliga musklerna kopplas på och göra jobbet istället. Eftersom de ytliga musklerna inte är gjorda för att ta över de posturala musklernas uppgift, blir resultatet av detta att kroppens muskulatur utsätts för en ojämn belastningsfördelning.  Det i sin tur är orsaken till att smärta, värk och stelhet kan uppstå i kroppen.  

Det som skiljer postural träning från annan traditionell träning, är att den fokuserar på att se över grundorsaken till smärtan och inte enbart på att lindra symptomen. Din kropp är en enhet och då gäller det att behandla den som en enhet.  

Oavsett om du i dagsläget upplever något av ovanstående besvär eller inte, är postural träning någonting som alla kan ha nytta av. Med fokus på att stärka upp kroppen från grunden, kommer vi med start v. 6 att erbjuda postural gruppträning & onlineträning. Träningspassen kommer att hållas en gång i veckan i våra lokaler i Göteborg och Örebro (och online genom videofiler). Alla åldrar är välkomna och du behöver inte ha någon tidigare erfarenhet av träning.

funktionell träning för löpare och alla

Tid & Plats:

  • Göteborg – Onsdagar 17:30
  • Örebro – Måndagar 17:30
  • Online – Välj själv när du utför passen under veckan + ingår en hållningsanalys online med övningar.

Längd: Alla pass är ca. 60 min

Adress: 

  • Göteborg – Lindholmsallén 26C, 417 56 Göteborg
  • Örebro – Vallare Walls gata 22, 70381 Örebro

Kursstart: v. 6 (paus v. 7 i Göteborg respektive v. 8 i Örebro pga. Sportlov).


OBS: Begränsat antal platser, först till kvarn gäller.

Pris exkl. övningar: 895:- I priset ingår 4 veckors träning med postural tränare, en VarjeSteg buff & tillgång till VarjeStegs medlemsida med över 50 pass under 2 månader.

Pris inkl. övningar: 1495:- I priset ingår 4 veckors träning med postural tränare, veckans övningar i tryckt format, en VarjeSteg buff & tillgång till VarjeStegs medlemsida med över 50 pass under 2 månader.

Shopping cart0
Det finns inga produkter i varukorgen!
Fortsätt handla
0