Skip to main content
LöpcoachLöpningRörelsecoach

Likheten mellan gång och löpning

By 22 januari 2018No Comments

Vi börjar alltid med att göra en analys, både med skor och sedan utan skor. Därefter justerar och tränar vi in tekniken barfota. Det är det lättaste sättet att känna om man gör fel, och för att börja lära känna sin kropp.

Efter ditt första besök kan det även vara bra att träna barfota igen, för man kommer lätt in i sitt gamla rörelsemönster när man tränat hemma. Vi har ju X antal år med det förra rörelsemönstret så det får ta sin tid att hitta det nya.

Vi vill kunna hantera alla olika hastigheter i en människas rörelse i avslappning, smärtfrihet och effektivitet. I människans rörelse ingår gång. Det betyder alltså att gång och löpning är samma sak – en människas rörelse.

När man ska lära sig något nytt, lär man sig lättast långsamt. Då blir det naturligt att börja med gången, för att få in de olika momenten. Sedan är det jogg och snabbare löpning.

Med detta upplägg ser vi långsiktigt. Hos VarjeSteg är det absolut viktigaste att vi tar hand om vår fantastiska kropp, och ger den möjlighet att läka. Med en skonsam gång/löpning kan du läka kroppen i varje steg, och stärka upp den i rätt rörelse i gång och löpning.