Skip to main content
LöpcoachLöpningRörelsecoach

Hur blir du snabb?

By 6 december 2017No Comments

Hur blir du snabb?

Många svarar naturligt att det är intervaller som gör dig snabb, och det är sant, till viss del.

Men jag skulle vilja svara på den frågan att det är högst individuellt. Vi är alla olika, och därför passar olika typ av träning för olika människor. Några exempel är 2014 då Emma Nordling blev bästa svensk i Göteborgsvarvet, trots att hon inte springer en enda intervall. Dessutom var hon inte med i någon klubb, utan springer bara på fritiden. Detsamma gäller Jonas Buud som är Världsmästare i ultralöpning. Han springer 100km på 6 timmar och 22 minuter!

Gillar man inte intervaller, varför skulle man utvecklas av det då? För mig går det snabbast när jag släpper alla tankar på tid och distans och kommer in i nuet. Känslan av att jag springer Nu, och glömmer att jag ska till målet.

Jag kan tycka om intervaller ibland, men oftast gillar jag att köra på känslan. Känna in kroppen om den vill springa snabbt idag, eller lite lugnare. Det viktigaste för mig är att lyssna på kroppen.

– Till mitt svar på frågan: Det som Du tycker är roligt, det gör dig Snabb!