Skip to main content
LöpcoachLöpningRörelsecoach

Barfotaskor på vintern

By 13 december 2017No Comments

Många frågar mig hur de går att springa med barfotaskor på vintern? Eller när det regnar?

När de regnar går det mycket bättre att springa med barfotaskor än med ”vanliga skor” tycker jag, eftersom barfotaskorna inte har någon tung sula att suga upp vätskan i. Om sulan suger upp massa vätska blir de som att springa i två pölar, samtidigt som man behöver dra med sig den tyngden i varje steg.

Men på vintern då? Blir det inte kallt? Nej det blir det inte om Du springer på rätt sätt, så du aktiverar foten. De skorna jag har är gjorde för trail och har extra bra fäste undertill, så man inte halkar. Det finns många olika barfotaskor, och de är viktigt att du väljer rätt sko för just dig.

Rekomenderar jag alla löpare att springa i barfotaskor? Nej, jag måste först och främst se hur du rör dig, med en rörelse-/löpanalys. Om du rör dig på fel sätt kan du skada dig.

När barfotaskon var som mest eftertraktad efter boken ”Born to Run”, köpte i princip alla den! Men de fortsatte att springa på samma sätt som innan. Ditt rörelsemönster ändras inte av sig självt, utan du måste aktivt ändra på det själv. Därför fick många ont, och ratade självklart skon direkt.

Det är inte skon som gör att du får ont, det är Hur du rör dig.

Vi börjar alltid med att träna in löptekniken barfota. För kan du hantera ditt löpsteg barfota, ja då äger du ditt löpsteg. Då kan du i princip använda vilken sko du vill.

Boka din tid direkt på www.boka.se/varjesteg