Skip to main content
LöpcoachLöpningRörelsecoach

Nedförslöpning

By 7 januari 2018No Comments

Dagens härliga runda var i skogen på frostiga stigar. Vi har ett spår i närheten på ca 1,5km. Det är ett mycket kuperat spår och att springa ett varv brukar få upp pulsen rejält. Idag var jag sugen på att springa där trots träningsvärk i sätet efter seriespelet i badminton igår.

När jag började springa uppför första backen kände jag direkt av träningsvärken i sätet och tänkte att de här skulle bli tufft. Men sen rullade det på bra. Jag brukar springa minst tre varv eller förlänga på annat sätt.

Men efter tre varv ville jag inte sluta, så det blev totalt fem varv, och den totala distansen blev en mil!

Det blev mycket fokus på löpningen i nedförsbackarna, att hålla tekniken samt att försöka få upp hastigheten nu när jag hade möjlighet att springa utan barnvagnen.

Viktigt att tänka på när man springer nedför är bland annat att korta ned stegen och ha en högre frekvens.

Nu är både jag och Athena nöjda med vår runda, med bra känsla under hela passet.