Skip to main content
HuskyLöpcoachLöpning

Sambandet mellan djurens löpsteg och människans löpsteg

By 3 november 2017No Comments

Har du någonsin tänkt på hur naturligt djur rör sig?

De får sällan ont i benen eller ”knäna”, om de inte skulle ramla ner för ett stup eller skada sig på det sättet. Men jag har inte hört om något djur som får en ”överansträngning” så som vi människor är skadade hela tiden.

Största sannolikheten är på grund av deras naturliga rörelsemönster. Har du sett hur avslappnade de är i tassen när de placerar den mot marken? Eller hur mjukt och spänstigt de springer?

Förr i tiden gjorde vi som de, vi smög när vi gick, och sprang utan att bli upptäckta. Men någonstans på vägen tappade vi det naturliga och smygande rörelsemönstret när vi snörade på oss stora tjocka skor med så mycket dämpning som möjligt.

Nu kände vi inte längre när vi fick ont i hälen av att ta långa kliv. Vi hörde inte heller hur det small i hälen eller foten. Men varför blev vi ändå skadade trots denna dämpning? Kan det vara så att dämpningen som ska motverka stötar, egentligen bara är en simpel Ljuddämpare? Du slipper att få ont i hälen, men risken är att du kan få ont i princip överallt i kroppen.

Vill du också röra dig naturligt igen och bygga upp kroppen i Varje steg, istället för att bryta ner den? 

Boka din individuella löpcoachning direkt här.