Skip to main content
BadmintonLöpcoachLöpning

Kan löpning förbättra din sport?

By 20 oktober 2017No Comments

Varför jag gillar löpning så mycket är framförallt för att det är en lätt träningsform. Man kan utöva den var som helst och när som helst. Sen tycker jag själv att det finns nästan inget som slår känslan efteråt (när vår dotter föddes slår känslan).

Men det har inte alltid varit så för mig. Förr tränade jag bara badminton. När jag började springa kunde jag knappt springa 100 meter innan jag tröttnade. Den sträckan ökade successivt för varje dag, för jag tvingade mig ut i spåret eftersom jag behövde en bättre kondition till badmintonen.

Och shit vilken skillnad jag märkte i badmintonen! Jag blev mycket bättre, jag kunde upprätthålla tekniken bättre, vilket ledde till renare slag och placeringen i slagen förbättrades. Jag orkade trötta ut mina motståndare, för när man är trött är de svårt att slå tillbaka en bra boll.

Jag hade ett uppehåll med badmintonen när jag flyttade till Göteborg, vilket är ca 2,5 år sen. Jag visste inte vilken klubb jag skulle börja i, och jag hade helt enkelt inte tid. Under den tiden jobbade jag väldigt mycket, ca 50 timmar i veckan för att visa framfötterna på mitt nya jobb så jag kunde få en fast anställning.

Men så hörde en vän till mig av sig, som jag spelat ihop med för över 8 år sedan i hemstaden Skara. Han bor numera också i Göteborg och undrade om vi skulle spela en timma på fjäderborgen, en stor badmintonhall som ligger i centrala Göteborg.

– Det ville jag ju såklart! Och av en slump träffade jag där en av tränarna i Råda BMK som kom fram och sa – ”Vilken teknik du har! Du måste ha spelat förr?” Och vips så blev jag värvad till världens bästa klubb (enligt mig)!

Det är så roligt att komma dit, det är en sådan personlig klubb. Svårt att förklara, men för mig är känslan för klubben gemenskap och omtanke.

I helgen ska jag spela min första seriematch på ett halvår, det ska bli så kul! Förra året var jag obesegrad i serien i alla mina matcher, trots att jag spelade sista matchen i 7:e månaden. Så jag har mycket att leva upp till! 😉

Klicka här för att komma till VarjeSteg och boka in din individuella löpcoaching.