Skip to main content
LöpcoachLöpning

Första milen efter förlossning

By 1 november 2017No Comments

Jag har trappat upp väldigt långsamt med löpningen efter min förlossning.

Jag gjorde väldigt korta pass men så ofta jag orkade, nästan varje dag. Så kort så jag inte slet ut mig själv. Började med ynka 1km för att verkligen känna efter, ofta under tiden jag var ute med vår hund Athena, då jag gått en bit och var uppvärmd.

Den sträckan har jag kunnat öka successivt och som jag beskrivit i mina tidigare inlägg om hur jag tränade när jag var gravid, så kunde jag springa ända fram till min förlossning.

Ni som läst min förlossningsberättelse här på bloggen vet också att jag hade en komplikationsfri förlossning och kunde börja springa lite lätt efter ca en månad.

Tips att komma igång:

Ett bra sätt att börja komma igång igen är att gå-springa om vartannat. Du springer bara så långt som du känner att du orkar och kan upprätthålla tekniken, även om det bara är ca 100m, sen går du, och repeterar när du är redo igen.

Idag var det även Athenas första mil som hon sprungit i ett sträck! Det klarade hon galant!