Det är inte underlaget som gör att du får ont

Att inte behöva se löprundan som jobbig och tråkig träning från start till mål, kan låta svårt för många.

Det är ofta för att de tänker på det som just start och mål. Löpning behöver inte vara så trist. Gå ut och lek med din löpning! Spring baklänges, åt sidan och rakt fram. Det stärker ditt löpsteg och dina leder. Ifall du skulle trampa snett någon gång är du redo och har övat på det!

Lär dig av djuren igen, se hur de springer, smyger och leker. Låt din kropp röra sig naturligt genom att bara släppa loss kontrollen. Avslappnade muskler gör att din rörelse kommer inifrån och träningen känns inte som träning längre, det blir lekande lätt!

Varför tror du många säger att ”jag kan inte springa på asfalt, det blir så hårt och jag får ont i …….. då”? – Det är inte underlaget som gör att du får ont, det är ensidigheten som gör att du tappar kontrollen i löpsteget och det platta underlaget gör det svårare för dig att upprätthålla tekniken. Det är på grund utav att vi egentligen är gjorda för att vara ute i naturen som går upp och ner, är lite bullrig och aldrig helt perfekt rak, tills vi tillverkade den platta asfalten själva.

MEN det går att springa, barfota på asfalt, utan att få ont, OM du har rätt teknik.

Jag hjälper dig på vägen med individuell coachning, boka din tid på www.boka.se/varjesteg

Lämna en kommentar

Shopping cart0
Det finns inga produkter i varukorgen!
Fortsätt handla
0