Har du ett skonsamt steg?

Ofta pratar vi om att det är viktigt med ett skonsamt löpsteg, men de många glömmer av är allt där mellan. Vi tar ca 10 000 steg per dag, vet du hur rör på dig då? Stärker du upp din kropp i Varje Steg du tar?

Många av oss idag är allt mer stressade, vi har alltid en tid att passa. Så vi tar stora kliv för att hinna med.

Dessutom sätter vi på oss tjocka skor, gärna med inlägg, eftersom vi får ont annars. Vi säger ofta ”jag har problem med mina fötter, de är så svaga” eller ”min rygg är kass” som exempel.

Men har du någon gång tänkt på att de kanske inte är Din kropp det är fel på? Eller dina knän, rygg eller fötter? Det kanske är hur Du behandlar din kropp? Tänk om du faktiskt ger den en Stöt varje gång du tar Ett steg? Det blir rätt många stötar om du tar 10 000 steg per dag.

Du lär inte känna något av den första stöten, speciellt inte med skor och inlägg, men senare blir det påtagligt, och då kan du få ont var som helst i kroppen där stöten landar.

Skelettet är fantastiskt. Det är gjort för att klara av stötar, men det är till en viss gräns, sen säger kroppen ifrån.

Jag trodde själv att jag gick bra förut, men när jag sen gjorde en rörelseanalys, och fick se, höra och känna hur jag misshandlade min kropp i mitt gångsteg. Då förstod jag hur viktigt det är att ta vara på sin kropp, att vara snäll mot den och bygga upp den i varje steg.

Det gäller inte bara i löpningen, utan även i gången.

Är Du medveten om hur ditt steg påverkar Din kropp?

Boka rörelsecoaching direkt på www.boka.se/varjesteg eller kontakta mig på nathalie@varjesteg.se

Lämna en kommentar

Shopping cart0
Det finns inga produkter i varukorgen!
Fortsätt handla
0