Program – Januariutmaningen

Vi anpassar träningen efter din egen förmåga då vi har flera olika nivåer och upplägg. Se programmet för respektive nivå nedan:Program – Nybörjare:

Detta upplägg passar dig som är nybörjare på löpning. Du behöver ingen tidigare erfarenhet av löpning då vi sakta ökar mängden träning genom att variera gång och jogg. Första passet varvar vi 30s jogg med gång och sakta ökar mängden jogg med grundläggande löpteknik för att göra dig medveten i din rörelse. Målet efter 4 veckor är att klara av att jogga i 15-20min samt förbättra din hållning.

Alla pass innehåller mycket löpteknik och feedback på ditt löpsteg. Vi kommer att varva gång och jogg under alla pass. Nedan följer en kortfattad beskrivning av varje pass:

 1. REFLEX – Vi går igenom grunderna i skonsam rörelse & löpteknik och övar på grunderna i en reflexbana där vi varvar gång & 30s jogg under hela passet.
 2. FOT/BEN (Online) – Styrka och rörlighet som är lämpade för löpare där vi fokuserar på benen och fötternas position.
 3. BACKE (Online) – Bygg styrka genom att springa i backe & fördjupning av löpteknik i backe. Nybörjare varvar 1min-2min jogg och gång under hela passet.
 4. SNÖPULS – Nybörjare varvar 3min jogg och gång under hela passet. Roligt löppass i snö där vi går igenom löptekniken i högre fart vid snölöpning (alternativt pass om det inte finns någon snö). 
 5. SÄTE/HÖFT (Online) – Utveckla och förbättra din hållning genom att utveckla mer kraft från sätet (rumpa) och höft.
 6. PLANERA (Online) – Lär dig att planera din fart för att inte gå ut för hårt. Vi varvar 4min jogg och gång under hela passet.
 7. DISTANS – Förbättra konditionen med ett distanspass i skogen där vi fokuserar på att hitta en optimal stegfrekvens. Nybörjare varvar 5min jogg och gång under hela passet
 8. ÖVERKROPP (Online) – Styrka och rörlighet för att förbättra din hållning för en bättre armpendling och andning.
 9. MENTAL (Online) – Förbättra din mentala förmåga i där vi ökar mängden jogg och varvar 8min jogg och gång under hela passet.
 10. VANA – Vi njuter av att vi fått in löpningen till en vana när vi tillsammans varvar 10min jogg och gång under hela passet.
 11. MAGE/RYGG (Online) – Förbättra din andning och hållning genom att aktivera de djupa hållningsmusklerna.
 12. AVSLUT (Online) – Nybörjare avslutar med att jogga i 15-20minNjutbart pass i skogen där vi fokuserar på avslappning och tacksamhet till dig själv och kunskapen till bättre förutsättningar för skonsam och effektiv rörelse. 

Fortsättare för Nybörjare:

Fortsättningsgrupp där upplägget är anpassat för dig som har sprungit i vår nybörjargrupp tidigare. Upplägget är liknande Medel men i lägre fart och färre antal intervaller, alltså en mellannivå mellan nybörjare och medel.


Program – Medel & Erfaren:

Detta upplägg passar dig som klarar av att springa 5km. Du kommer att utmanas på roliga och varierade pass som gör löpning under vintern uppbyggande. För att utvecklas som löpare gäller det även att variera sin träning därför lämpar sig upplägget perfekt även för dig som har sprungit i våra löpkurser tidigare då vi har nya spännande pass med fokus på vinterträning. Vi delar in Medel-gruppen i mindre grupper beroende på nivå eller om du sprungit med oss tidigare. Målet efter 4 veckor är att förbättra din hållning och löpteknik till en skonsam och effektiv rörelse.

Alla pass innehåller mycket löpteknik och feedback på ditt löpsteg. Nedan följer en kortfattad beskrivning av varje pass:

 1. REFLEX – Vi springer en reflexbana! Nya deltagare går igenom grunderna i skonsam rörelse- och löpteknik, fortsättare fördjupar sig i vinterlöpning.
 2. FOT/BEN (Online) – Styrka och rörlighet som är lämpade för löpare där vi fokuserar på benen och fötternas position.
 3. BACKE (Online) – Bygg styrka genom att springa i backe & fördjupning av löpteknik i backe.
 4. SNÖPULS – Pulshöjande löppass där vi går igenom löptekniken i högre fart vid snölöpning (alternativt pass om det inte finns någon snö).
 5. SÄTE/HÖFT (Online) – Utveckla och förbättra din hållning genom att utveckla mer kraft från sätet (rumpa) och höft.
 6. PLANERA (Online) – Lär dig att planera din fart för att successivt kunna höja farten.
 7. DISTANS – Förbättra konditionen med ett distanspass i skogen där vi fokuserar på att hitta en optimal stegfrekvens. 
 8. ÖVERKROPP (Online) – Styrka och rörlighet för att förbättra din hållning för en bättre armpendling och andning.
 9. VERTIKAL (Online) – Förbättra din mentala förmåga i backe genom att samla på dig en hel del höjdmeter.
 10. FARTLEK – Vi springer ett roligt och varierat pass där vi får sätta våra kunskaper på prov genom att öva på löptekniken i olika farter.
 11. MAGE/RYGG (Online) – Förbättra din andning och hållning genom att aktivera de djupa hållningsmusklerna.
 12. AVSLUT (Online) – Njutbart pass i skogen där vi fokuserar på avslappning och tacksamhet till dig själv och kunskapen till bättre förutsättningar för skonsam och effektiv rörelse.

Om du inte vet vilket upplägg som passar dig bäst så finns det möjlighet att byta grupp efter ett tag eller på plats efter dagsformen.


Anmälan:

Pris695:- I priset ingår alla 4 ledarledda löppass, plus 8 online-pass du utför hemma, personlig feedback på ditt löpsteg och en VarjeSteg buff + tillgång till VarjeStegs medlemssida med över 50 online-pass.

Pris ONLINE: 695:- I priset ingår alla 12 pass som du utför hemma, en löpstegsanalys och en VarjeSteg buff + tillgång till VarjeStegs medlemssida med över 50 online-pass.

 • Det går att utnyttja sitt friskvårdsbidrag. Vi tar även emot Actiway, ePassi och Wellnet. (Benify går också bra då du skickar ditt kvitto från oss till Benify)

I samband med din anmälan godkänner du våra Allmänna villkor.

Du kommer att skickas vidare till kassan när du skickat in formuläret där du slutför och betalar din anmälan oavsett betalform.
Ifylles endast om du väljer att göra kursen helt Online (dvs inga fysiska träffar).
Ifylldes endast om du valde att betala med Actiway.
Valfritt att svara på
(Du kommer behöva pannlampa på flera av passen i Januariutmaningen.) Om du väljer att lägga till en pannlampa så betalas den separat genom faktura, fakturan skickas till din mail inom 24h. OBS: Pannlampan skickas hem till dig och det kan ta 1-5 dagar.
När du är medlem i vår förening kan du tävla för VarjeStegs Löparklubb som är anslutna till Riksidrottsförbundet. Det kostar endast 100:- för år 2023 (du får information om inbetalning om du väljer Ja här) mer info här: www.varjesteg.se/loparklubb
Shopping cart0
Det finns inga produkter i varukorgen!
Fortsätt handla
0