Skip to main content
Mat

Grönkålssallad med sötpotatis, aubergine och hummus

Av 26 februari 2018Inga kommentarer

Recept:

Ingredienser:

  • Sötpotatis
  • Grönkål
  • Röd paprika
  • Purjolök
  • Vitlök
  • Aubergine
  • Avokado
  • Fetaost
  • Hummus
  • Salt & peppar

1. Hacka sötpotatis, lägg på en plåt och strö över olja, salt och peppar. In i ugnen på 200 grader.

2. Stek Aubergine i rikligt med olivolja, lite salt och peppar, lägg undan på ett fat när de fått en fin yta.

3. Stek paprika, pressad vitlök och purjolök, när de blivit mjuka läggs de undan på samma fat som auberginen.

4. Stek grönkålen i kokosolja. När grönkålen har mjuknat och är krispig häller du upp den på två tallrikar.

5. Servera aubergine, paprika och purjolöken ovanpå grönkålen. Strö över sötpotatisen, fetaost och avokado. Avsluta med en klick färdig hummus i mitten. (Eller varför inte göra sin egna hummus!)

6. Servera och Njut!