Skip to main content
Mammalivet

Godmorgon

By 2 oktober 2017No Comments

I natt har varit en bra natt för Ellie som sovit nästan hela natten och bara vaknat och velat ha mat. Igår var en värre natt så är skönt att få sovit ut.
Ellie somnade vid 21, och vakna sedan vid 3 och somna sedan om till kl 6, efter de brukar hon alltid vilja sova på mamma.
Hon sover oftast själv hela natten fram till ca kl 6, då hon vill ha närhet, så kan vi sova vidare till kl 8-9!
Så till våra morgonrutiner tar vi det väldigt lugnt, men Athena behöver gå ut och det har Philip gjort för det mesta sen förlossningen, sen äter vi alltid frukost ihop. Philip börjar jobba på tisdag och då får jag ha hand om både Athena (våran hundvalp som är 7 månader) och Ellie. Han har varit ledig med mig sen förlossningen, vilket är 7 veckor sen på tisdag och det är jag så tacksam för! Det har gjort att vi riktigt hunnit anpassa oss till det nya livet. Jag förstår inte hur man klarar av de på bara två veckor! Men så har vi ju en hundvalp också så det gör ju att det blir ännu mer att pussla ihop!
Vår frukost imorse;

Grön smoothie med grönkål, banan, ingefära och citron.  Bovetegröt med mango och egen müsli. Skummad latte. 

Vi såg en dokumentär på Netflix som heter ”What the health”, som jag kan rekommendera. Den handlar om hur många sjukdomar idag grundar sig i hur vi äter. Deras rekommendationer är en vegetabilisk kost. Det blev en påminnelse för mig som förut åt vegansk kost i ett halvår och mådde väldigt bra av det! Vi har inte uteslutit allt men försöker äta en vegetabilisk kost på vardagarna. Och helt ärligt saknar jag inte kött! Skillnaden på vegansk kost och vegetabilisk kost tar jag i ett annat inlägg.

Förut var det Philip som lagade ALL mat, under min graviditet och efter förlossningen, jag hade ingen matlust alls när jag var gravid då jag mådde väldigt illa. Nu har jag fått tillbaka matlusten och bara älskar att laga fräsch och hälsosam mat!

Sötaste Ellie vid matbordet hos pappa.

Nu ska jag och den här filuren ut på en löptur medans Ellie sover middag med pappa! 

Jag ska fokusera på en skonsam löpteknik och utöka längden på passet lite då jag känt mig stark under de andra löppassen.
Mer om det senare!