Skip to main content
Mat

Fylld sötpotatis med babaganoush

Av 25 oktober 2017Inga kommentarer

Fylld sötpotatis med babaganoush.

Börja med att skiva aubergine och sötpotatis till hälften. Ringla över olivolja och strö på lite salt. In i ugnen på ca 200 grader i 30-40min. Sötpotatisen kan ta lite längre tid än auberginen så plocka ut auberginen efter 30 min och börja med babaganoushen:

Gröp ur auberginen och lägg i en skål. Tillsätt en pressad vitlöksklyfta, olivolja, salt, peppar, kummin och chilipulver. Mixa allt med en stavmixer.

När sötpotatisen är klar gröper du ur den ca 1 cm från kanten. Det som du gröpt ur skär du i bitar och blandar ihop med babaganoushen.

Placera de ”tomma” sötpotatisarna på en valfri salladsbädd. Häll i babaganoushen/sötpotatisbitarna i sötpotatisen. Toppa eventuellt med avokado!

Smaklig måltid!