Dagens frukost:
Chiapudding på havremjölk och vanijextrakt toppad med egen musli och äpple, samt en latte gjord på havremjölk.
Dagens lunch:
Rödbetsspagetti med champinjoner, valnötter, fetaost och honung. (vegetarisk, vegansk om du byter ut fetaosten)
Ingredienser (2 portioner);
- 200g champinjoner
- 50g valnötter
- 100g fetaost (vegan: uteslut fetaosten, eller använd vegansk ost.)
- 1 vitlöksklyfta
- ½ gul lök
- 2 msk Rapsolja/kokosolja/smör, att steka i.
- 100g iMat fraiche Oatly
- 2 msk honung
- Salt & peppar
- Börja med att rosta valnötterna i en torr stekpanna. När de är klara lägger du dem åt sidan.
- Stek lök, vitlök och champinjoner i antingen smör/rapsolja/kokosolja. (vegan: använd rapsolja eller kokosolja.) Salta och peppra
- Koka rödbetsspagettin i 1-2 minuter. Häll av vattnet och salta.
- Ta i lite iMat Fraiche Oatly i champinjonerna, känn efter om det behövs mer salt eller peppar.
- Häll i rödbetsspagettin i champinjonsåsen och blanda.
- Servera på tallrikar med fetaost och de rostade valnötterna, och ringla lite honung över. (Veganskt alternativ: använd vegansk ost eller uteslut fetaosten)