fbpx

Program – Höstens löpkurs

Vi anpassar träningen efter din egen förmåga då vi har flera olika nivåer och upplägg. Se programmet för respektive nivå nedan:


Nybörjare:

Detta upplägg passar dig som är nybörjare på löpning. Du behöver ingen tidigare erfarenhet av löpning då vi sakta ökar mängden träning genom att variera gång och jogg. Vi börjar med grundläggande löpteknik för att göra dig medveten i din rörelse, och ökar successivt mängden och intensiteten för de som vill. Målet efter 12 veckor är att klara av att springa i 45-60min.

SCHEMA:

Alla pass innehåller mycket löpteknik och feedback på ditt löpsteg. Vi kommer att varva gång och jogg under hela passet. Nedan följer en kortfattad beskrivning av varje pass:

 1. GRUND – Lär dig att känna efter och bli medveten i din rörelse. Vi går igenom grunderna i skonsam rörelse och löpteknik. Springer en kort sträcka under tiden där vi varvar gång och 30s jogg under hela passet.
 2. TRAIL – Vi njuter av skogens natur och lär dig löptekniken i trail. Känn dig trygg att ge dig ut på och utanför stigarna. Gång varvat med 1-2min jogg.
 3. BACKE – Lär dig att tycka om backar uppför! Vi fördjupar oss i skonsam och effektiv löpteknik i backe uppför
 4. ENERGI – Utnyttja gravitationen och lär dig skonsam och effektiv löpteknik i backe utför där du kan spara energi och återhämta dig i rörelse. Vi springer en gemensam runda där vi varvar 5min jogg och gång under passet.
 5. PYRAMIDEN – Roligt och varierat pass där vi övar på löptekniken under olika längd på joggfrekvenserna.
 6. LÖPSTYRKA – Styrka för löpare där vi fokuserar på förbättrad hållning. En god hållning är viktigt för att bibehålla ett skonsamt och effektivt löpsteg. Gång varvat med 10min jogg.
 7. LAG – Upplev lagkänsla när vi jobbar i lag för att gemensamt peppa varandra under flera stationer. 
 8. EFFEKTIV – Lär dig hur du utnyttjar gravitationen när du springer där vi går igenom löptekniken i högre fart och springer intervaller.
 9. 30MIN – Joggar gemensamt i 30min. Fortsatt fokus på skonsam löpteknik.
 10. KOORDINERA – En bra koordination är grunden för en bra löpteknik. Här fokuserar vi på att förbättra din koordination för ett mer följsamt och avslappnat löpsteg. 
 11. SLUMPVIS – Ett varierat och roligt pass där vi låter slumpen avgöra hur vi springer. Vi tränar på allt vi lärt oss under kursen: skonsam och effektiv löpteknik i alla farter.
 12. NJUTPASS – Långsamt, njutbart och länge. Förbättra din uthållighet genom ett njutbart pass i lugnt och behaglig tempo där vi fokuserar på avslappning och andning. Vi joggar gemensamt under 45-60min.

Fortsättare för Nybörjare:

Fortsättningsgrupp där upplägget är anpassat för dig som har sprungit i vår nybörjargrupp tidigare. Upplägget är liknande Medel men i lägre fart och färre antal intervaller, alltså en mellannivå mellan nybörjare och medel.


Medel/erfaren löpare:

Detta upplägg passar dig som klarar av att springa 5km. Vi kommer att följa din utveckling under hösten och du får nycklarna till ett skonsammare och effektivare löpsteg. För att utvecklas som löpare gäller det även att variera sin träning därför lämpar sig upplägget perfekt även för dig som har sprungit i vår 12-veckors-löpkurs tidigare då vi har nya spännande pass inför hösten. Vi delar in Medel-gruppen i mindre grupper beroende på nivå eller om du sprungit med oss tidigare. Målet efter 12 veckor är att bli medveten i sin rörelse och lära sig hållbar löpteknik för att minimera skador samt att bli en snabb och funktionell löpare.

SCHEMA:

Alla pass innehåller mycket löpteknik och feedback på ditt löpsteg. Nedan följer en kortfattad beskrivning av varje pass:

 1. GRUND – Lär dig att känna efter och bli medveten i din rörelse. Fördjupning av grunderna i skonsam rörelse och löpteknik för nya deltagare och traillöpning för fortsättare.
 2. TRAIL – Vi njuter av skogens natur och lär dig löptekniken i trail. Känn dig trygg att ge dig ut på och utanför stigarna.
 3. EFFEKTIV – Lär dig hur du utnyttjar gravitationen när du springer där vi går igenom löptekniken i högre fart och springer tröskelintervaller.
 4. BACKE – Lär dig att tycka om backar uppför! Vi fördjupar oss i skonsam och effektiv löpteknik i backe uppför. 
 5. ENERGI – Utnyttja gravitationen och lär dig skonsam och effektiv löpteknik i backe utför där du kan spara energi och återhämta dig i rörelse.
 6. PYRAMIDEN – Roligt och varierat pass där vi övar på löptekniken i olika farter och intervall-längd.
 7. LÖPSTYRKA – Styrka för löpare där vi fokuserar på förbättrad hållning. En god hållning är viktigt för att bibehålla ett skonsamt och effektivt löpsteg.
 8. LAG – Upplev lagkänsla när vi jobbar i lag för att gemensamt peppa varandra under flera stationer.
 9. SPÄNST – Förbättra din explosivitet med spänststyrka och fördjupning av löptekniken i den högre fart och sprint.
 10. NJUTPASS – Förbättra din uthållighet genom långpass i ett njutbart, lugnt och behagligt tempo. Vi fokuserar på avslappning och andning. Välj mellan att springa i 60-120min.
 11. KOORDINERA – En bra koordination är grunden för en bra löpteknik. Här fokuserar vi på att förbättra din koordination för ett mer följsamt och avslappnat löpsteg. 
 12. SLUMPVIS – Ett varierat och roligt pass där vi låter slumpen avgöra hur vi springer. Avslutning där vi tränar på allt vi lärt oss under kursen: skonsam och effektiv löpteknik i alla farter.

Om du inte vet vilket upplägg som passar dig bäst så finns det möjlighet att byta grupp efter ett tag eller på plats efter dagsformen.


Anmälan:

Pris: 1450:- I priset ingår alla 12 coachade löppass, plus 12 online-pass du utför hemma, personlig feedback på ditt löpsteg och en VarjeSteg T-shirt från kvalitetsmärket Devold (värde 799:-) + tillgång till VarjeStegs medlemssida med över 50 online-pass

Pris ONLINE: 1450:- I priset ingår alla 24 onlinepass, två löpstegsanalyser med uppföljning och en VarjeSteg T-shirt från kvalitetsmärket Devold (värde 799:-) + tillgång till VarjeStegs medlemssida med över 50 online-pass.

 • Det går att utnyttja sitt friskvårdsbidrag. Vi tar även emot Actiway, ePassi och Wellnet. (Benify går också bra då du skickar ditt kvitto från oss till Benify)
 • Boka tidigt förmån: Du får direkt tillgång till vår medlemssida efter din anmälan. 

I samband med din anmälan godkänner du våra Allmänna villkor.

Du kommer att skickas vidare till kassan när du skickat in formuläret där du slutför och betalar din anmälan oavsett betalform.
Ifylles endast om du väljer att göra kursen helt Online (dvs inga fysiska träffar).
Ifylldes endast om du valde att betala med Actiway.
Valfritt att svara på
Shopping cart
Det finns inga produkter i varukorgen!
Fortsätt handla
0