fbpx

Summer Camp

Håll igång löpträningen under sommaren med VarjeStegs Summer Camp som pågår under 9 veckor i Skatås, Hisingsparken och ONLINE (NYHET). Oavsett nivå; nybörjare såväl som erfaren löpare kommer du att utvecklas då vi anpassar upplägget utefter din nivå och delar in i mindre grupper.

Löpning är människans naturliga rörelse och borde därför också vara naturligt och smärtfritt, men det förutsätter att du rör dig på ett naturligt sätt.
I VarjeStegs summer-camp kommer du att lära dig att bemästra din naturliga rörelse, skonsam och effektiv löpteknik i jogg, snabbare fart, sprint, utför/uppför i backe och trail.

Målet med sommarkursen är att förbättra din löpteknik så att du håller dig skadefri och stärker upp din kropp i varje steg. Det gör att du jobbar på kroppens villkor och dessutom får ett effektivt löpsteg. I kursen ingår även en löpstegsanalys där vi filmar din rörelse. (Valfritt)

Du kommer att få en större medvetenhet i din rörelse samt mycket personlig feedback på ditt löpsteg då vi springer i mindre grupper och kommer hålla minst 2m avstånd mellan varandra. Vi delar in grupperna utefter nivå på löpning (läs mer om de olika nivåerna vid programmet nedan).

Vi kommer även att ha en gemensam Facebookgrupp där vi lägger upp alla pass med filmer om man skulle missa något pass eller vill repetera. Där kan vi dessutom hjälpa till att peppa varandra mellan passen.
För dig som väljer att springa fysiskt tillsammans med oss ingår ett extra pass/vecka du kan köra på egen hand hemma med instruktioner via film.

Skatås:

Tid: Tisdagar 18:00
Samlingsplats: Skatås motionscentrum, vid stora klockan
Adress: Skatåsvägen 25, 41655 Göteborg
Längd: Alla pass är ca 60-75min
Kursstart: 9 juni 2020

Hisingsparken:

Tid: Torsdagar 18:00
Samlingsplats: Entrén till Sankt Jörgen Park Rackethall
Adress: Grimboåsen 4, 41749 Göteborg
Längd: Alla pass är ca 60-75min.
Kursstart: 11 juni 2020

Online:

I dessa speciella tider erbjuder vi även SUMMER CAMP ONLINE där du kan göra Alla pass hemma eller utomhus. Löpkursen kommer att ske genom guidade filmer där Nathalie, VarjeStegs grundare, går igenom varje pass i en sluten facebookgrupp. Där kan vi samtidigt peppa och följa varandras resa!
Inga redskap behövs. Det enda du behöver för att vara med är löparkläder, skor och facebook (går även att utesluta Facebook om man inte vill vara med i gruppen och få en länk till filmerna)

Väljer du att Summer Camp online kommer du att få 2 pass per vecka samt en löpstegsanalys där du filmar din rörelse och skickar in till oss för feedback på ditt löpsteg. Utöver det har du kontinuerlig kontakt med en personlig löpcoach över telefon/mail en gång i veckan. Du har även möjlighet att komma på passen i Skatås/Hisingsparken de veckor du är hemma i Göteborg.

Var? – Utanför din dörr. Du gör passen på egen hand men dokumentera gärna genom att lägga upp något i den slutna Facebook-gruppen före/under/efter passet och kontakta din personliga löpcoach via telefon/mail.
När? – v. 24 – v. 32 med 2 pass/vecka.
Hur? – Innan varje pass kommer du att få en film av Nathalie, VarjeStegs grundare, som beskriver passet i detalj samt visar eventuella övningar, i en sluten facebookgrupp.
Vem? – Alla kan vara med! Vi har anpassat flera upplägg. Läs mer om dessa nedan.

PROGRAM:

Välj mellan att springa i Skatås, Hisingsparken eller ONLINE. Vi delar upp gruppen utefter nivå på löpning (läs mer om de olika grupperna under programmet). Vi välkomnar både nya deltagare såväl som fortsättare som har sprungit med oss tidigare då det är nya roliga, givande och utmanande pass.

  1. v. 24: ANALYS – Löpstegsanalyser där vi filmar er rörelse och går igenom grunderna för skonsam rörelse & löpteknik. Vi avslutar med att gemensamt springa en runda och gör övningar som stärker ett naturligt löpsteg.
  2. v. 25: NATUR – Lär dig att bemästra traillöpning. Vi tar oss igenom småstigar i naturen och går igenom löpteknik i trail.
  3. v. 26: SNABB – Löpteknik i högre fart där vi springer en fartlek och övar på löptekniken i olika farter.
  4. v. 27: LUTNING – Genomgång av löpteknik i backe. Vi övar på löptekniken i backe genom 4 utmaningar på lutning.
  5. v. 28: STATION – Lär dig hur du kan variera löpträningen där vi jobbar på olika stationer.
  6. v. 29: TRAIL-LÅNGPASS – Långpass i skogen där du kan välja på att springa i 60-120min. Lär dig fördelarna med att vara ute lite längre tid i ett långsammare tempo. 
  7. v. 30: BANA – Lär dig fördelarna med att springa på bana och känn dig extra snabb när vi avslutar med att gå igenom löpteknik i sprint.
  8. v. 31: CROSS – Styrka som lämpar sig för löpare. Pulshöjande styrketräning blandat med löptekniksövningar.
  9. v. 32: RÖRELSEFRI – Lek med din rörelse! Avslutar med ett lekfullt pass där du får sätta prov på dina kunskaper.

Nivå:

Vi anpassar programmet utefter din nivå. Välj mellan nybörjare, medel eller erfaren.

Om du inte vet vilket upplägg som passar dig bäst så finns det möjlighet att byta grupp efter ett tag eller på plats efter dagsformen.

Nybörjare:

Detta upplägg passar dig som är nybörjare på löpning. Du behöver ingen tidigare erfarenhet av löpning då vi sakta ökar mängden träning genom att variera gång och jogg. Första passet varvar vi 30s jogg med gång och sakta höjer mängden jogg. Vi börjar med grundläggande löpteknik för att göra dig medveten i din rörelse, och ökar successivt mängden och intensiteten för de som vill. Målet efter 9 veckor är att klara av att springa i 30-40min.

Medel

Detta upplägg passar dig som klarar av att springa 5km. Du kommer att utmanas på roliga och varierade pass som gör löpning roligare samtidigt som det förbättrar dina resultat. Vi följer din utveckling under sommaren och du får nycklarna till ett skonsamt och effektivt löpsteg.

Erfaren

Detta upplägg passar dig som i snitt springer mer än 3mil/vecka. Vi kommer att följa din utveckling under sommaren och du får nycklarna till ett skonsamt och effektivt löpsteg. Du kommer att utmanas lite extra och utnyttja din fulla potential.


Anmälan

Pris Skatås/Hisingsparken: 1250:- I priset ingår alla 9 coachade löppass, plus 9 extra-pass du utför hemma, en löpstegsanalys på plats och en VarjeSteg T-shirt och buff.

Pris ONLINE: 1250:- I priset ingår alla 18 pass som du utför hemma, en löpstegsanalys samt kontinuerlig kontakt 1gång/vecka med personlig löpcoach via telefon/Mail och en VarjeSteg T-shirt och buff. Du har även möjlighet att komma på passen i Skatås/Hisingsparken de veckor du är hemma i Göteborg.

  • Det går att utnyttja sitt friskvårdsbidrag. Vi tar även emot Actiway och ePassi.
NYBÖRJARE kommer att varva gång och jogg på alla pass och sakta öka mängden löpning på passen. MEDEL innebär att du klarar av att jogga 5km. ERFAREN innebär att du i snitt springer över 3mil/vecka.
Vid swisch ange din email. För kortbetalning kommer du att skickas vidare när du skickat in formuläret. Vid faktura behöver du fylla i dina adressuppgifter och personnummer. Vid betalning via Actiway behöver du ange ditt personnummer nedan. Vid betalning av ePassi behöver du logga in på ditt ePassi och leta upp VarjeSteg och ange summan.
Ifylldes endast om du valde faktura och summer camp online så vi kan skicka din t-shirt/buff.
Ifylldes endast om du valde faktura och summer camp online så vi kan skicka din t-shirt/buff.
Ifylldes endast om du valde faktura eller Actiway
Valfritt att svara på