Sail & Trail – Löparresa Kroatien

23-30 september 2023

Ta chansen att hänga med på vår unika äventyrslöparresa där upplevelsen står i fokus. Vi kombinerar segling med löpning/vandring. Boendet sker i segelbåtarnas trygga hemmahamn Milna på ön Brač och varje dag seglar vi till ny ö för upplevelselöpning/vandring. Det finns även möjlighet att bo i lägenhet. Väder och vind är oftast stabilt under denna period och kan jämföras med fina högsommardagar i Sverige. Vattnet är ljuvligt klart, badvänligt och turkosskimrande.

Vem riktar sig resan till? 
Detta är en resa för alla oavsett löpar- eller seglingserfarenhet som vill uppleva delar av Kroatiens fantastiska skärgård. Programmet passar både dig som vill gå/springa kort eller längre. Gruppindelning från gå/jogga/gå-grupp till löpning i olika nivåer. Programmet är inte obligatoriskt så vill du hellre gå på sightseeing, shopping eller kanske sola och bada istället så går det utmärkt. Valet är fritt när vi ankommer till respektive ö.

Hört från vår senaste Sail & Trailresa till Kroatien (Maj 2022):
Jättebra upplägg och koncept. Att bli upphämtad direkt vid flygplatsen var magiskt! Härligt med fokus på upplevelse mer än prestation. Jag lärde mig mycket och fick nya insikter om min löpning. Kan absolut tänka mig att göra om denna resa. /Kristin
Båtarna var fräscha och kändes säkra. Skönt också med svenska skeppare. Mysigt att äta frukost på båten och middagsrestaurangen var bra med fantastisk utsikt över vattnet.
Bra att det fanns möjlighet att ta kortare sträckor att springa och att det var olika distanser de olika dagarna. Jag är oerhört tacksam och nöjd över allt jag fick uppleva på dessa dagar, det hade jag aldrig kunnat göra på egen hand./Jessica
Resan var mycket trevlig och det blev ett riktigt gott gäng. Kan absolut tänka mig att göra detta igen /Stefan

Se film från resan i maj 2022

Ledare:
Förutom våra utbildade löpgruppsledare så är det vår certifierade löp- och rörelsecoach Patrik Nilsson som kommer leda träningspassen och äventyren. Patrik är uppväxt med den kroatiska kulturen och har spenderat nästan alla somrar i Kroatien och i sitt hus på ön Krk. Han har även erfarenhet av segling i både Sverige & Kroatien.

Preliminärt program:

Dag 1: Ankomst till Split flygplats som ligger 10min promenad från hamnen där segelbåtarna ligger och väntar på oss. Först en säkerhetsgenomgång sedan seglar vi därifrån ut mot Brač och hemmahamnen Milna. Efter liten rundtur i Milna för att bli kända med faciliteterna så går vi igenom ”Grunderna i skonsam, hållbar, naturlig rörelse och löpning”. Därefter lätt jogg för de som önskar det eller sol/bad. Vi avslutar dagen med en trerätters middag.

Dag 2: Vi börjar dagen med lite rörelseövningar. Sedan seglar vi ut och äter vår frukost på båtarna. Efter ca 1,5 timmes segling längs Brač stannar vi till vid de spännande undervattentunnlarna, Croatian underground naval dock. Där släpper vi av de som springer ca 8km upp till det gamla klostret Erimitaget Blaca. Resterande seglar vidare till fin naturhamn där vi kan vandra några få km upp till klostret där vi möter upp de som sprungit. Väl där vet man aldrig vad för överraskningar som kan dyka upp. Kanske har munkarna något att bjuda på? Efter lite lunch på båten tar vi oss till en närliggande bukt för snorkling, sol och bad innan vi tas oss tillbaks till Milna. Dagen avslutas med en trerätters middag.

Dag 3: Vi seglar till grannön Šolta. Efter att avnjutit frukosten under seglingen kommer vi efter ca 1,5 timme fram till den mysiga orten Rogač. Därifrån springer vi ca 8 km till grannbyn Maslinica. De som hellre vill vandra åker med båtarna till Maslinica och vandrar där. Vi lunchar sedan på båtarna medan vi seglar till grannön Vis där vi övernattar.

Dag 4: Vi startar med en härlig ävertyrstur på ön efter lunch seglar vi tillbaka till vår hemmahamn Milna. 

Dag 5: Vilodag eller möjlighet att besöka staden Split och vingården Testament Winery i Šibenik på Dalmatiska fastlandet (till självkostnadspris). Vingården är kända för sina ekologiska viner bl.a The Dalmatian Dog som finns på Systembolaget. Dagen avslutas med en trerätters middag.

Dag 6: Då beger vi oss till den kända ön Hvar (”Lavendelön”). Efter ca 2 timmars segling och en god frukost så kliver vi av båtarna och springer/vandrar 6km från en del av ön över till Hvar stad. De som vill springa längre kommer att kunna göra det. På vägen passerar vi den häftiga borgen Fortica Hvar med en härlig utsikt över staden. Här ges gott om tid att se den vackra staden och avnjuta en god lunch. På eftermiddagen seglar vi tillbaka och avslutar sedan dagen med en god trerätters middag.

Dag 7: Frukost i båtarna liggandes kvar i hamnen. Sedan väntar vandring i 6km eller löpning lite längre sträcka till den lilla mysiga byn Bobovisca där båtarna nu väntar. Efter lite bad och packning gör vi oss ordning innan vi seglar mot Split där det är dags att flyga mot Sverige.

Om vädret tillåter kommer vi eventuellt förtöja båtarna en natt i naturhamn som är en upplevelse utöver det vanliga.

Programmet är preliminärt och kan komma förändras utifrån väder och vind etc.

Måltider
Halvpension: Frukost, frukt/fika och trerättersmiddag ingår.
Lunch och måltidsdryck ingår ej. (Någon dag byts middag mot lunch).

Resan dit och hem
Datum: 23-30/9 till Split från Arlanda eller Göteborg.

Busstransfer:

Det går att boka resan utan flygbiljett om du vill ta dig dit själv med t ex tåg, hör gärna av dig för tips (patrik@varjesteg.se) då Patrik har god erfarenhet att åka tåg ner till Kroatien.

Flyger du rekommenderar vi att du klimatkompenserar resan på t ex:
https://viskogen.se/klimatkompensation/ 

Vid händelse av att SAS ställer in sitt flyg erbjuds researrangören återbetalning eller ombokning.
Avbeställningsskydd kan tecknas via ERV om man vill vara mer säker vid sjukdom osv.
https://www.erv.se/privat/vara-reseforsakringar/avbestallningsskydd/

Båtarna och hemmahamnen
Båtarna är oceanklassade, säkra, moderna och framförs av svenska skeppare med god kännedom om de vatten vi färdas i. I båtarna finns all säkerhetsutrustning som krävs. I båtarnas hemmahamn Milna finns alla faciliteter man kan tänka sig i form av toaletter, duschar, närbutiker mm. 

Boende båt
Alla resenärer bor i del i dubbelhytt. Egen hytt mot pristillägg, 1800kr/hytt.
En handduk per person samt sängkläder kommer att finnas på båtarna. 
Ta gärna med extra handduk, badlakan och packa i mjuk bag för att kunna vika ihop på båten. Badskor om önskas, går även enkelt att köpa där. Vätskebälte eller löparryggsäck är också att rekommendera. 

Boende lägenhet

Övernattning del lägenhet i eget rum mot pristillägg 2200kr/rum (egen lägenhet 5000kr med två dubbelrum). Sängkläder och sötvattenhandduk för dusch ingår.

Resegaranti/försäkring
Träningsresan Sverige AB ställer resegaranti till Kammarkollegiet i enlighet med Paketreselagen. Säkerställ att din hemförsäkring täcker utlandsresa.


Anmälan:

  • Pris med flyg t/r Arlanda eller t/r Landvetter – Split: 16.490kr/person

I priset ingår måltider och boende enligt ovan, båtar med skeppare, kroatisk turistskatt, båtens miljö-/hamnavgifter, en VarjeSteg T-shirt eller buff, hemmahamnens faciliteter samt alla ledarledda pass. 

Bokningsvillkor: 3000kr/resenär erläggs vid bokning och slutlikvid erläggs senast 60 dagar innan avresedatum. Fram till 61 dagar innan är resan avbokningsbar (bokningsavgiften återbetalas ej). Avbokning efter 61 dagar återbetalas allt utom bokningsavgiften och flygbiljetten. 

Anmälan sker i formuläret nedan och betalning sker vid bokning med faktura.

Ifylles endast om du valde t-shirt i alternativet ovan.
Ifylles endast om du önskar dela boende med någon som också anmält sig till resan.
NYBÖRJARE innebär att du varvar gång och jogg under dina löpturer eller springer sällan/aldrig. MEDEL klarar av att jogga 30min. ERFAREN innebär att du i snitt springer över 3mil/vecka.
Valfritt att svara på
När du är medlem i vår förening kan du tävla för VarjeStegs Löparklubb som är anslutna till Riksidrottsförbundet. Det kostar endast 100:- för år 2023 (du får information om inbetalning om du väljer Ja här) mer info här: www.varjesteg.se/loparklubb

Anmälan är bindande. I samband med din anmälan godkänner du våra bokningsvillkor.

Shopping cart0
Det finns inga produkter i varukorgen!
Fortsätt handla
0