fbpx

Sail & Trail – Löparresa Kroatien

11 – 15 juni 2022

Ta chansen att hänga med på vår unika äventyrslöparresa där upplevelsen står i fokus. Vi kombinerar segling med hållbar löpning! Boendet sker i segelbåtarnas trygga hemmahamn och varje dag seglar vi till ny ö för upplevelselöpning/vandring. Väder och vind är oftast stabilt under denna period och kan jämföras med en väldigt fin högsommardag i Sverige. Vattnet är ljuvligt klart och turkosskimrande.

Vem riktar sig resan till? 
Detta är en resa för alla oavsett löpar- eller seglingserfarenhet som vill uppleva delar av Kroatiens fantastiska skärgård. Programmet passar både dig som vill springa kort eller längre. Programmet är inte obligatoriskt så vill du hellre gå på sightseeing, shopping eller kanske sola och bada istället så går det utmärkt. Valet är fritt när vi ankommer till respektive ö. 

Ledare:
Med på resan är VarjeStegs certifierade löp- och rörelsecoach Patrik Nilsson som kommer leda löp- och träningspassen. Patrik är uppväxt med den kroatiska kulturen och har spenderat nästan alla somrar i Kroatien och i sitt hus på ön Krk. Han har även erfarenhet av segling i både Sverige & Kroatien.

Program:

 • Lördag den 11/6 anländer vi till Split flygplats och hämtas därefter upp med segelbåtarna. Vi seglar därifrån ut mot Brac och efter ca 3,5 timmars segling är det dags för den första löpetappen. Vi stiger av i den mysiga byn Bobovisca och springer därifrån ca 6 km över till Marina Vlaska och den vackra orten Milna där vi kommer att bo samtliga nätter. Vi avslutar dagen med en trerätters middag.
 • Söndag den 12/6 seglar vi ut direkt på morgonen och äter vår frukost på båtarna. Efter ca 1,5 timmes segling längs Brac stiger vi av båten och springer ca 5km upp till det gamla klostret Erimitaget Blaca. Efter att vi återigen tagit oss ner till båtarna gör du valet att springa 14 km tillbaka till Milna eller att segla med båtarna. Under eftermiddagen kommer möjligheten att finnas att hänga med båten ut till en närliggande bukt för snorkling, sol och bad. Dagen avslutas med en trerätters middag.
 • Måndag den 13/6 seglar vi mot grannön Solta. Efter att avnjutit frukosten kommer vi efter ca 1,5 timme fram till den mysiga orten Stomorska. Därifrån springer vi ca. 8 km till grannbyn Rogac. Här finns gott om tid för att avnjuta en god lunch. Efter lunch seglar vi tillbaka mot Milna och avslutar återigen dagen med en härlig trerätters middag.
 • Tisdag den 14/6 så är det dags att bege sig mot Hvar. Efter ca 2 timmars segling och en god frukost så kliver vi av båtarna och springer ca 6km från en del av ön över till Hvar stad. På vägen passerar vi den häftiga borgen Fortica Hvar med en härlig utsikt över staden. Här ges gott om tid att se den vackra staden och avnjuta en god lunch. På eftermiddagen seglar vi tillbaka och avslutar sedan dagen med en god trerätters middag.
 • Onsdag den 15/6 så ges den som är morgonpigg möjligheten att springa en tur innan vi seglar mot flygplatsen. Efter att avnjutit frukost och en trevlig segling så är det återigen dags att flyga mot Sverige.

Programmet är preliminärt och kan komma förändras utifrån väder och vind.

Måltider
Halvpension: Frukost, frukt/fika och trerättersmiddag ingår.
Lunch och måltidsdryck ingår ej.

Resan dit och hem
Vi flyger från Köpenhamn till Split t/r med SAS. Busstransfer är t/r GBG – CPH.

 • SK2831 Lör 2022-06-11 Copenhagen (CPH) 09:00 Split (SPU) 11:15
 • SK2832 Ons 2022-06-15 Split (SPU) 14:25 Copenhagen (CPH) 16:40

Bagage som ingår per person: 1 incheckad resväska max 23 kg samt 1 handbagage max 8 kg.

Busstransfer:

 • 11/6 Kl 02.40 GBG Nils Ericssons term, Bus4You Flygtransfer, Buss 676 – Copenhagen Airport (kl 06.35)
 • 15/6 kl 18.33 CPH Airport, Bus4You Flygtransfer, Buss 637 – GBG Nils Ericssons term (kl 22.40).

Det går att boka resan utan flygbiljett om du vill ta dig dit själv med t ex tåg, hör gärna av dig för tips (patrik@varjesteg.se) då Patrik har god erfarenhet att åka tåg ner till Kroatien.

Flyger du rekommenderar vi att du klimatkompenserar resan på t ex:
https://viskogen.se/klimatkompensation/ 

Vid händelse av att SAS ställer in sitt flyg erbjuds researrangören återbetalning eller ombokning.
Avbeställningsskydd kan tecknas via ERV om man vill vara mer säker vid sjukdom osv.
https://www.erv.se/privat/vara-reseforsakringar/avbestallningsskydd/

Båtarna
Båtarna är oceanklassade, säkra, moderna och framförs av svenska skeppare med god kännedom om de vatten vi färdas i. I båtarna finns all säkerhetsutrustning som krävs. Båtarnas hemmahamn har alla faciliteter man kan tänka sig i form av toaletter och duschar mm. 

Boende
Alla resenärer bor i del i dubbelhytt. Egen hytt mot pristillägg (1800:-).
En handduk per person samt sängkläder kommer att finnas på båtarna. 
Ta gärna med extra handduk, badlakan och packa i mjuk bag för att kunna vika ihop på båten. Badskor om önskas, går även enkelt att köpa där. Vätskebälte eller löparryggsäck är också att rekommendera. 
Övernattning i lägenhet sker mot pristillägg, ta kontakt för prisförslag.

Försäkring/Resegaranti
Träningsresan Sverige AB ställer resegaranti till Kammarkollegiet i enlighet med Paketreselagen. Du är även försäkrad på båt och i samband med utflykter men rekommenderar att du har egen reseförsäkring.

Covid-19
För inresa i Danmark och Kroatien uppmanas resenären att ta del av respektive lands restriktioner innan avresan. Oavsett vad kräver vi som researrangör att du har giltigt vaccinpass med dig (full vaccinerad och/eller PCR-test) och att du inte uppvisar symptom vid avresan. 


Anmälan

 • Pris med flyg & busstransfer från GBG: 13150kr
 • Pris med flyg utan transfer: 12490kr
 • Pris utan flyg & transfer: 8990kr

I priset ingår måltider och boende enligt ovan, båtar med skeppare, kroatisk turistskatt, båtens miljö-/hamnavgifter, en VarjeSteg T-shirt eller buff och hemmahamnens faciliteter samt certifierad löpcoach. 

Bokningsvillkor: 2000:-/resenär erläggs vid bokning och slutlikvid erläggs senast 22/4. Fram till 22/4 är resan avbokningsbar (bokningsavgiften återbetalas ej). Avbokning efter 22/4 återbetalas allt utom bokningsavgiften och flygbiljetten. 

Anmälan sker i formuläret nedan och betalning sker med faktura.

Endast 2 platser kvar med flyg!
Ifylles endast om du valde t-shirt i alternativet ovan.
Ifylles endast om du önskar dela boende med någon som också anmält sig till resan.
NYBÖRJARE innebär att du varvar gång och jogg under dina löpturer eller springer sällan/aldrig. MEDEL klarar av att jogga 30min. ERFAREN innebär att du i snitt springer över 3mil/vecka.
Valfritt att svara på
Shopping cart
Det finns inga produkter i varukorgen!
Fortsätt handla
0