Sail & Trail – Löparresa Kroatien

23-30 september 2023

Ta chansen att hänga med på vår unika äventyrslöparresa där upplevelsen står i fokus. Vi kombinerar segling med löpning/vandring. Boendet sker i segelbåtarnas trygga hemmahamn Milna på ön Brač och varje dag seglar vi till ny ö för upplevelselöpning/vandring. Det finns även möjlighet att bo i lägenhet. Väder och vind är oftast stabilt under denna period och kan jämföras med fina högsommardagar i Sverige. Vattnet är ljuvligt klart, badvänligt och turkosskimrande.

Vem riktar sig resan till? 
Detta är en resa för alla oavsett löpar- eller seglingserfarenhet som vill uppleva delar av Kroatiens fantastiska skärgård. Programmet passar både dig som vill gå/springa kort eller längre. Gruppindelning från gå/jogga/gå-grupp till löpning i olika nivåer. Programmet är inte obligatoriskt så vill du hellre gå på sightseeing, shopping eller kanske sola och bada istället så går det utmärkt. Valet är fritt när vi ankommer till respektive ö.

Hört från vår senaste Sail & Trailresa till Kroatien (Maj 2022):
Jättebra upplägg och koncept. Att bli upphämtad direkt vid flygplatsen var magiskt! Härligt med fokus på upplevelse mer än prestation. Jag lärde mig mycket och fick nya insikter om min löpning. Kan absolut tänka mig att göra om denna resa. /Kristin
Båtarna var fräscha och kändes säkra. Skönt också med svenska skeppare. Mysigt att äta frukost på båten och middagsrestaurangen var bra med fantastisk utsikt över vattnet.
Bra att det fanns möjlighet att ta kortare sträckor att springa och att det var olika distanser de olika dagarna. Jag är oerhört tacksam och nöjd över allt jag fick uppleva på dessa dagar, det hade jag aldrig kunnat göra på egen hand./Jessica
Resan var mycket trevlig och det blev ett riktigt gott gäng. Kan absolut tänka mig att göra detta igen /Stefan

Se film från resan i maj 2022

Ledare:
Förutom våra utbildade löpgruppsledare så är det vår certifierade löp- och rörelsecoach Patrik Nilsson som kommer leda träningspassen och äventyren. Patrik är uppväxt med den kroatiska kulturen och har spenderat nästan alla somrar i Kroatien och i sitt hus på ön Krk. Han har även erfarenhet av segling i både Sverige & Kroatien.

Preliminärt program:

Programmet är preliminärt och kan komma förändras utifrån väder och vind etc.

Måltider
Halvpension: Frukost, frukt/fika och trerättersmiddag ingår.
Lunch och måltidsdryck ingår ej. (Någon dag byts middag mot lunch).

Resan dit och hem
Datum: 23-30/9 till Split från Arlanda eller Göteborg.

Flygtider:

  • Arlanda – Split: 23 sep, avresa 06:35 – ankomst 09:20
  • Split – Arlanda: 30 sep, avresa 10:10 – ankomst 12:55
  • Göteborg – Split: 23 sep, avresa 07:00 – ankomst 09:30
  • Split – Göteborg: 30 sep, avresa 10:20 – ankomst 12:50

Busstransfer:

Det går att boka resan utan flygbiljett om du vill ta dig dit själv med t ex tåg, hör gärna av dig för tips (patrik@varjesteg.se) då Patrik har god erfarenhet att åka tåg ner till Kroatien.

Flyger du rekommenderar vi att du klimatkompenserar resan på t ex:
https://viskogen.se/klimatkompensation/ 

Vid händelse av att SAS ställer in sitt flyg erbjuds researrangören återbetalning eller ombokning.
Avbeställningsskydd kan tecknas via ERV om man vill vara mer säker vid sjukdom osv.
https://www.erv.se/privat/vara-reseforsakringar/avbestallningsskydd/

Båtarna och hemmahamnen
Båtarna är oceanklassade, säkra, moderna och framförs av svenska skeppare med god kännedom om de vatten vi färdas i. I båtarna finns all säkerhetsutrustning som krävs. I båtarnas hemmahamn Milna finns alla faciliteter man kan tänka sig i form av toaletter, duschar, närbutiker mm. 

Boende båt
Alla resenärer bor i del i dubbelhytt. Egen hytt mot pristillägg, 1800kr/hytt.
En handduk per person samt sängkläder kommer att finnas på båtarna. 
Ta gärna med extra handduk, badlakan och packa i mjuk bag för att kunna vika ihop på båten. Badskor om önskas, går även enkelt att köpa där. Vätskebälte eller löparryggsäck är också att rekommendera. 

Resegaranti/försäkring
Träningsresan Sverige AB ställer resegaranti till Kammarkollegiet i enlighet med Paketreselagen. Säkerställ att din hemförsäkring täcker utlandsresa.


Anmälan:

  • Pris med flyg t/r Arlanda eller t/r Landvetter – Split: 16.490kr/person
  • OBS: Alla flygbiljetter är fullbokade. Boka resa utan flyg om du vill anmäla dig.

I priset ingår måltider och boende enligt ovan, båtar med skeppare, kroatisk turistskatt, båtens miljö-/hamnavgifter, en VarjeSteg T-shirt eller buff, hemmahamnens faciliteter samt alla ledarledda pass. 

Bokningsvillkor: 3000kr/resenär erläggs vid bokning och slutlikvid erläggs senast 60 dagar innan avresedatum. Fram till 61 dagar innan är resan avbokningsbar (bokningsavgiften återbetalas ej). Avbokning efter 61 dagar återbetalas allt utom bokningsavgiften och flygbiljetten. 

Anmälan sker i formuläret nedan och betalning sker vid bokning med faktura.

Ifylles endast om du valde t-shirt i alternativet ovan.
Ifylles endast om du önskar dela boende med någon som också anmält sig till resan.
NYBÖRJARE innebär att du varvar gång och jogg under dina löpturer eller springer sällan/aldrig. MEDEL klarar av att jogga 30min. ERFAREN innebär att du i snitt springer över 3mil/vecka.
Valfritt att svara på
När du är medlem i vår förening kan du tävla för VarjeStegs Löparklubb som är anslutna till Riksidrottsförbundet. Det kostar endast 100:- för år 2023 (du får information om inbetalning om du väljer Ja här) mer info här: www.varjesteg.se/loparklubb

Anmälan är bindande. I samband med din anmälan godkänner du våra bokningsvillkor.

Shopping cart0
Det finns inga produkter i varukorgen!
Fortsätt handla
0