Löpcoach i Örebro

Hos VarjeSteg i Örebro träffar du vår löpcoach Sofia för löpcoaching och rörelsecoaching.

Vi erbjuder dessa tjänster:  Löpkurser, Individuell löpcoaching, löpträning i grupp och för företag. Utöver det erbjuder vi även föreläsningar och webbaserad löpträning,  PT-löpträning online. Alla är välkomna, oavsett nivå, nybörjare såväl som erfaren löpare…

VarjeSteg fokuserar på en skonsam, effektiv och hållbar löpteknik och kan hjälpa dig med löpstegsteknik, skräddarsydda träningsscheman, eller hur du hittar tillbaka till glädjen i löpningen.

– Hur går det till?

Individuell, duo- och löpcoaching i grupp går till på liknande sätt, läs steg för steg nedan.


Konsultation

Vi börjar alltid med en konsultation för att gå igenom din träningsbakgrund, din postition idag och dina visioner med löpningen. Jag hjälper dig att skräddarsy ditt träningsupplägg helt efter dina behov.

Löpstegsanalys

– Nu är det dags att lära sig att känna in sin kropp.

Efter konsultationen gör vi analysen. På analysen filmar vi din rörelse och kollar på hur du rör dig idag. Jag försöker även göra dig mer medveten i din kropp genom att be dig känna efter i kroppen under rörelse.

Löpstegsanalysen innefattar fotisättning, stegfrekvens, kroppsposition, tygndpunkt, anspänning i muskler, känsla och helhet.

Löpteknikträning

Efter analysen har vi fått svar på vad som behöver förbättras i din rörelse. Tillsammans hjälper jag dig att göra ditt steg skonsammare och effektivare. Vi tränar in och justerar tekniken (känslan).

Hur vi tillsammans går till väga för att hitta det lätta steget i löpningen varierar för alla individer. Vi gör en del övningar för att stärka upp eller få avslappning i olika muskler i kroppen, som tillsammans gör löpsteget lättare.

Det ingår rörelsecoaching för att hålla sig skadefri i sin vardag, för hur vi rör oss resten av dagen när vi inte springer är minst lika viktigt.

Läs mer under Löpteknik.

Träning hemma

När vi justerat löpsteget till de skonsammare och effektivare behöver vi öva in vårt nya rörelsemönster. Du övar hemma i några veckor för att sedan återkomma och undersöka så att du inte fallit in i ditt gamla rörelsemönster igen.

Här är träningen helt anpassad efter dina förutsättningar och mål.

Vi behöver bygga en stark grund, därför är första perioden mycket fokus på öva in löpkänslan.

Behöver du ett individuellt träningsschema för att nå dina mål hjälper jag dig med det.

Återbesök

Vad just du behöver träna extra på ser vi på återbesöket. Alla människor är olika individer i olika kroppar som rör sig på olika sätt. Vad vi väljer att fokusera på i återbesöket beror på dina mål och hur du rör dig när du går och springer.

När du kan hantera löpningen ökar vi hastigheten och hittar rätt känsla så vi blir effektivare och snabbare i löpningen.

Vi springer anpassade intervallpass ihop där jag ser till att du håller dig i ditt nya skonsamma och effektiva rörelsemönster.

Hur många coachingstillfällen som behövs är helt individuellt och utefter dina mål.


Om Sofia:

Sofia gillar att träna och har alltid tränat. Hon spelade handboll fram tills hon var 19 år och nu är hon ungdomsledare i handboll. År 2013 var hon tvungen att operera ryggen pga ett diskbråck och det var kämpigt att komma tillbaka men hon var villig att göra allt för att kunna löpa igen.
Sofia blev av med sin ryggsmärta genom att förändra sitt rörelsemönster. Under 7 år har hon inte kunnat börja sig framåt på morgonen, men när hon lärde sig att springa skonsammare som vi lär ut på VarjeSteg har ryggsmärtan försvunnit. Hon ser fram emot att lära er: Hur du rör dig påverkar Hur du mår i din kropp!


Shopping cart0
Det finns inga produkter i varukorgen!
Fortsätt handla
0