Om Tobias

”Jag gick från 0 till 100 km på 4 år utan skador! Allt detta tack vare glädjen inom löpning, rätt teknik och att lyssna på kroppens signaler för en skonsammare löpning.”

Kom i kontakt med Tobias: 

Tobias håller till i Torslanda och Hisingen.
MailTobias@varjesteg.se
Telefon0707896579

Utbildning

Certifierad Löpcoach & Rörelsecoach

– Tobias har genomfört rörelse- & löpcoachutbildningen hos VarjeSteg med goda resultat och gått som Trainee bredvid Nathalie.

Meriter

 • Sandsjöbackatrailrace Ultra +90km
 • GBG Big Five 44.1km
 • Göteborgsvarvet marathon 42km
 • Stockholm marathon 42km
 • Lidingöloppet 30km
 • Göteborgsvarvet 21km
 • VarjeSteg-loppet 21 km
 • Trailvarvet 15km
 • Trollhättan city trail 15km
 • Varvetmilen 10km
 • Sylvesterloppet 10km
 • Tough Viking 8km
 • Mustasch milen 10km
 • Olympialoppet 10km
 • Och en rad andra lopp

Vem är jag? 

Julaftonsmorgon 2017 Påbörjade jag min löparkarriär genom att varva med varannan lyktstolpe att lufsa/gå. Målet var att en dag kunna springa en mil obehindrat och skadefritt. Men vi kommer strax till hur det gick med den biten.

Innan dess så var mina idrottsmeriter som målvakt i såväl hockey som innebandy fram tills jag var 22. Som ni förstår så innebar det minimalt med löpning genom att vara målvakt. Med 7-8 träningspass i veckan samt med några matcher inklämda däremellan, så vill jag nog säga att det finns med mig även idag att vilja gå ut på flera pass i veckan.

Efter ha lagt skridskorna på hyllan och kastat in handduken som Målvakt i båda idrotterna så tog jag några sabbatsår från all idrottande.
Det var nog först när jag närmade mig 30 som jag gick in på gymmet och började ta tag i kroppen och styrkan igen.

För att återgå till början så knöt jag på mig ett par slitna gympadojjor, hankade mig igenom från lyktstolpe till lyktstolpe. Efter några dagar kändes det redan roligare och efter några veckor så fick jag tillslut min första löparmil utan stopp.
Lyckan och glädjen gav mig definitivt mersmak! Jag som urgöteborgare har jag ju alltid hört att man ska springa Göteborgsvarvet minst en gång. Men som ursäkternas mästare har jag alltid kommit på undanflykter.

Tills jag en dag såg en annons om att en löpcoach vid namn Nathalie skulle ha en kurs i skonsammare löpning. Okej tänkte jag, ingen minns ju en fegis. Så jag anmälde mig både till den och till Göteborgsvarvet.
Efter ha genomfört kursen samt Göteborgsvarvet där jag dessutom sprang under den magiska gränsen på 2 timmar, så ville jag ha mer personlig löpcoaching för att bättra på min teknik samt få en skonsammare löpning för hela kroppen. 

Jag har blivit coachad av såväl Nathalie som Patrik i att få rätt teknik samt att ”möta marken mjukt” I såväl vardaglig jogg som inför löpartävlingar.

Jag gick från 0 till 100 km** på 4 år utan skador! Allt detta tack vare glädjen inom löpning, rätt teknik och att lyssna på kroppen signaler för en skonsammare löpning.
(** 100km under en och samma dag)

Tanken av att själv vilja utbilda mig till certifierad löpcoach gick fort. Jag var en av Patriks adepter när han utbildade sig. Då plingade det i min klocka. En sådan skall jag bli. Jag satte mina mål som jag ville ha gjort innan för att kunna förmedla erfarenheten inom löpning. Jag har idag sprungit ultralopp, marathon, Lidingöloppet, halvmaror och en hel del annat. Med det sagt så slutar det inte där. Nyfikenheten och glädjen av vad kroppen kan åstadkomma genom löpning gör att jag alltid siktar framåt. Med all den kunskap och erfarenheten jag har så var jag mogen att utbilda mig till löpcoach. Sagt och gjort.

Jag coachar gärna såväl ”varannan lyktstolpe lufsare” till medel/avancerad löpare där jag anpassar löpningen efter dina mål och förutsättningar. Du lär dig att lyssna och känna efter i din egen kropp. Tro mig, att få till rätt teknik och minimera skadorna genom en skonsammare löpning gör att ursäkterna blir mindre och framgångarna mycket större!

Shopping cart0
Det finns inga produkter i varukorgen!
Fortsätt handla
0