fbpx

Om Sofia

”Min syn på löpning har förändrats efter min ryggskada. Nu uppskattar jag möjligheten att kunna springa när och var jag vill, utifrån mina villkor och att få vara helt smärtfri efter ett löppass…”

Kom i kontakt med Sofia: 

Sofia håller till i Örebro (och ibland gästar hon även Göteborg)
MailSofia@varjesteg.se
Telefon0703217593

Utbildning

Certifierad Löpcoach & Rörelsecoach

– Sofia har genomfört rörelse- & löpcoachutbildningen hos VarjeSteg med goda resultat och gått som Trainee bredvid Nathalie.

Vem är jag? 

Jag har alltid tyckt om att röra på mig på olika sätt, som ung var min stora passion att få börja spela handboll. Det var en stor lycka att få börja spela handboll vid 9 års ålder eftersom det var en sport jag drömt om sedan jag var liten. Vid denna ålder fick jag in konditionsträning naturligt men ju äldre jag blev behövdes mer träning utanför handbollsplanen. Den träningen kompletterades med mycket löpning och en del styrketräning. Löpningen var inget som jag njöt av då, utan var bara ett måste och varje runda skulle bara gå fortare och fortare. Löprundorna handlade bara om tid och distans. 

Handboll var en sport jag höll på med fram till 19 års ålder, sedan satte skador i knän stopp för fortsatt spel och jag hade även börjat få ont i ryggen.

När handbollskarriären var över började jag med allsidig träning, som ledarledda pass, styrketräning och löpningen kom in mer naturligt i min vardag, men det handlade fortfarande och hur fort jag kunde springa på en viss distans. 

Ryggen började krångla mer och mer vilket ledde till ofrivilliga uppehåll med all träning. Men i perioder var ryggen ändå så pass bra att jag klarade av att springa Göteborgsvarvet ett par gånger som hade varit ett mål att göra innan jag fyllde 30 år.

Efter att jag fyllt 30 år började en jobbig period när ryggen satte stopp för mycket i livet och till slut blev det 2 diskbråcksoperationer. Det blev två tuffa år med mycket sjukgymnastik, varken läkare eller fysioterapeuter kunde lova att jag någonsin skulle kunna springa igen. De ansåg att löpning utsatte kroppen för alldeles hård belastning. Under dessa år var det deprimerande att inte få göra det jag hade lärt mig tycka om så mycket.

Drömmen om att få börja springa igen levde trots allt kvar. 

När ryggen läkt och jag kände mig stark nog från all rehab började jag med att springa mycket försiktigt. Varken tid eller distans var något jag brydde mig om. Jag ville bara njuta av att kunna gå och springa igen som några år tidigare inte varit en självklarhet.  Även om jag kunde springa var jag inte helt smärtfri och därför kontaktade jag Varje Steg och Nathalie. 

När jag träffade Nathalie för första gången berättade hon om vad Varje Steg står för. Hon förklarade vad hållbar och skonsam löpteknik är och att löpning inte ska vara något hårt och skadligt för kroppen. Hon lärde mig att möta marken mjukt och kände direkt att det här var helt rätt för mig. Efter mitt första möte med Nathalie har min rygg varit helt smärtfri och det gav mig så mycket inspiration att jag nu vill hjälpa andra att komma i gång med en skade- och smärtfri löpning.

Att springa lopp på en viss tid eller på en specifik distans har inte varit det som drivit min lust för löpning efter min ryggskada. Utan det har varit möjligheten att bara få kunna springa när och var jag vill, utifrån mina villkor och att få vara helt smärtfri efter ett löppass. Att kunna springa snabba intervallpass där man känner pulshöjningen men även långsamma njutpass där man hinner med och prata och njuta av omgivningen. Det är variationen som gör att löpning är så fantastiskt! 

Shopping cart
Det finns inga produkter i varukorgen!
Fortsätt handla
0