Om Martin L.

Jag har pushat mig för mycket för fort många gånger, men har nu dragit ned på farten och njuter av löpning istället.

Kom i kontakt med Martin L:

Martin håller till på Lindholmen och i Kungälv

Mail: martin.lanzen@varjesteg.se

Telefon: 0725-398375

Utbildning

Certifierad Löpcoach & Rörelsecoach

– Martin har genomfört rörelse- & löpcoachutbildningen hos VarjeSteg med goda resultat och gått som Trainee bredvid Nathalie.

– Martin har genomfört löpkurs steg 1 och 2 hos Born to run Scandinavia (numera My Foot Function).

Posturaltränare

– Martin har genomfört steg 1-5 på Optimumutbildningen på Optimumkliniken i Borås med Markus Greus som lärare och skall gå PhysioScale steg 1 i september.

Kinesiologi

– Martin har genomfört kursen Kilman Health @Work med Ulf Kilman som lärare.

Meriter

  • Göteborgsvarvet 27 gånger (bästa tid 1:34)
  • Stockholm Maraton 3 gånger (bästa tid 3.20)
  • Activitus Trail Race 61k (17:e plats)
  • HUB 100 miles (161km) 1 gång
  • Eb-loppet 2 gånger
  • Orust tvärs 2 gånger
  • Jungfrau Marathon
  • En svensk klassiker
  • Vätternrundan 3 gånger (bästa tid 9h)

Vem är jag? 

Jag har hållt på med sport i hela livet och löpning har alltid funnits med sedan jag var liten. Första minnet av löpning var Finalloppet när jag var ca 7 år och kom på 4.e plats. Jag började springa Göteborgsvarvet när jag var 17 år och det har blivit en tradition sedan dess. Det har totalt blivit 27st och jag försöker springa varje år som ett test att jag håller mig i form och för att det är kul att tävla. 

Sedan mellanstadiet har jag fått höra att jag pronerar och att jag skall ha stabila skor för att stabilisera foten som annars faller in när jag springer. Jag vet att jag är i gott sällskap. När jag läste Born to run för några år sedan så började jag tvivla på att jag MÅSTE ha iläggssulor och stabila skor. Jag kanske helt enkelt behöver träna upp min fötter och ben för att kunna springa utan så mycket support. Efter något med platta skor kom gubbvaden som ett brev på posten, men med mycket träning så springer jag nu utan support och håller mig skadefri så länge jag inte pushar för mycket.

Jag har pushat mig för mycket för fort många gånger, men har nu dragit ned på farten och njuter av löpning istället. Detta får jag tacka VarjeSteg för som var precis vad jag behövde för att jobba upp tålighet för löpning. Nu vill jag sprida löpglädje genom att utbilda skonsam löpning och posturaltraning. 

Shopping cart0
Det finns inga produkter i varukorgen!
Fortsätt handla
0