Löpcoachutbildning

Vill du hjälpa människor till rörelsefrihet? VarjeStegs Löpcoachutbildning förmedlar en unik kunskap där du kan hjälpa dina klienter till smärtfri löpning & gång genom att förändra personens rörelsemönster.

VarjeSteg brinner för att förmedla rörelsefrihet. Löpning och gång är en människas naturliga rörelse, och borde därför också vara naturligt och smärtfritt, men det förutsätter att du rör dig på ett naturligt sätt och lär dig att tolka kroppens signaler innan du får ont. Kroppen är fantastisk på att signalera till oss innan smärta uppstår.

Vi har efter många års erfarenhet studerat hur vi människor är skapta för att röra på i gång och löpning och för att få ett skonsamt och effektivt löpsteg behöver vi hitta tillbaka till det som är naturligt för oss.

Utbildningen ger dig möjlighet att hjälpa människor att förändra och förbättra sitt rörelsemönster på ett pedagogiskt och noggrant utarbetat sätt. Vi ger dig nycklarna att förmedla din kunskap vidare till din klient med ett stort perspektiv.

Utbildningens fokus ligger på att du själv ska lära dig, och hur man coachar andra att gå och springa mjukt, skonsamt och effektivt i alla hastigheter. 
Du kommer nå personlig utveckling och högre medvetenhet i din egen kropp och i hur du analyserar rörelsemönster.

Ett samarbete med VarjeSteg är möjligt under och efter utbildningen.

Kursinnehåll:

Helg 1, Lördag 9-15 och Söndag 9-15:

 • Grundläggande anatomi.
 • Lära sig själv, och hur du coachar andra, att bli medvetna, mjuka och skonsamma i gång och jogg. Nyckeln till hur man håller sig skadefri.
 • Lär dig att utföra Löptekniksanalyser och att ge personlig feedback.
 • Konsultation & bemötande.
 • Förstå klientens förutsättningar och anpassa löptekniken efter varje unik löpare.

Helg 2, Lördag 9-15 och Söndag 9-15

 • Grundläggande fysiologi och löpstegets biomekanik.
 • Fördjupning i att lära sig själv, och hur man coachar andra, i effektiv löpning med hjälp av gravitationen. Nyckeln till hur man springer snabbt utan större ansträngning.
 • Löpstegsanalyser av löpsteget i högre fart.
 • Lär dig hur du individanpassar träningsprogram utefter klientens bakgrund, nuvarande position och mål.

Helg 3, Lördag 9-15 och Söndag 9-15:

 • Lär dig att individanpassa styrke- & rörlighetsövningar för klienten för ett friare och mer optimalt rörelsemönster.
 • Fördjupning i att lära sig själv, hur man coachar andra, i skonsam och effektiv löpning utför och uppför. Nyckeln till hur man springer snabbt, effektivt och skonsamt på alla underlag.
 • Löpstegsanalyser av löpsteget i backe.
 • Löptester och Träningsplanering

Utöver helgutbildningarna sker kontinuerlig kontakt via FaceTime/Skype varje vecka. Samt hemläxor där du får öva på att coacha frivilliga löpare med uppföljning. Vi lägger fullt fokus på dig under utbildningen.

Diplomering:

Utbildningen avslutas med ett teoretiskt prov, samt ett praktiskt prov där du utför ett helt coachning-tillfälle framför Nathalie, VarjeStegs grundare.

Vid Godkänd och avslutad utbildning erhåller du ett diplom till ”Rörelsecoach & Löpcoach” underskrivet av VarjeSteg.

Kostnad:

45 000:- exl moms.
Möjlighet till avbetalning finns.

Intresseanmälan sker till: Info@varjesteg.se

Vi bokar in datum som passar dig då utbildningen sker helt indivudellt för maximalt med stöd och kunskap. Vi rekommenderar ca en månads mellanrum mellan helg-träffarna.

Shopping cart0
Det finns inga produkter i varukorgen!
Fortsätt handla
0