Skip to main content

Hitta din löpargrupp i Uppsala

Ta din löpning till en ny nivå eller kom igång med löpträningen i med våra löpargrupper med löpcoach där vi coachar dig mot en skonsam, effektiv och hållbar löpning i Uppsala!

Filter

Nivå

Oavsett vilken nivå du väljer vid anmälan till våra löpargrupper innehåller alla pass mycket löpteknik och personlig feedback på ditt löpsteg. Det som skiljer nivåerna åt är mängden och intensiteten på löpträningen:

  • Nybörjare kommer att varva gång och jogg under passen för att sakta öka mängden jogg gentemot gång. Detta är viktigt för att vänja muskler och ligament vid den belastningen som löpning ger. Denna nivå lämpar sig för dig som är ny på löpning eller vill återgå till löpning efter ett längre uppehåll eller en skada.
  • Medel/Erfaren passar dig som klarar av att springa 5km där du får nycklarna till ett skonsammare och effektivare löpsteg. Vid behov delar vi in Medel/Erfaren-gruppen i mindre grupper beroende på nivå eller om du sprungit med oss tidigare.
  • Fortsättare innebär att du har sprungit i våra löpargrupper tidigare. För att utvecklas som löpare gäller det även att variera sin träning därför lämpar sig våra löpkurser perfekt även för dig som sprungit med oss tidigare då vi alltid uppdaterar våra program för att skapa variation och ha ett syfte med varje pass. Vi har även i vissa fall specifika moment anpassade för fortsättare.

De går bra att byta grupp/nivå efter ett tag om du vill, du får dessutom alla 24 pass online genom vår medlemssida där du kan utföra de på egen hand om du missar något pass. Onlinepassen sker genom ljudfiler där du får löpcoaching i hörlurarna och videofiler med löpteknik, styrka, & rörlighet anpassat för löpare.

Löpteknik

Löpning och gång är en människas naturliga rörelse, och borde därför också vara naturligt och smärtfritt. VarjeSteg fokuserar på en skonsam rörelse och löpteknik. Det gör att du bygger upp din kropp i varje steg såväl som i gång och löpning, istället för att bryta ner den.

En skonsam löpning blir även en effektiv och snabb löpning. När du hittar den där lätta känslan i steget, då blir löpningen som meditation, fantastisk och fri.

Program

Vi anpassar träningen efter din egen förmåga då vi har flera olika nivåer och upplägg.

Anmälan

I våra löpkurser ingår ledarledda löppass med personlig feedback på ditt löpsteg, inklusive extra onlinepass du utför hemma och en VarjeSteg T-shirt eller buff + tillgång till VarjeStegs app och medlemssida med över 80 online-pass.

  • Friskvårdsbidrag: Vi tar även emot ePassi, Benify, Wellnet och Edenred.
  • Boka tidigt förmån: Du får direkt tillgång till vår medlemssida efter din anmälan
TILL ANMÄLAN FÖR AKTUELLA LÖPKURSER