Skip to main content
LöpcoachLöpningRörelsecoach

Du stärker ditt löpsteg under vintern

By 15 november 2017No Comments

Nu märker man att vintern närmar sig med stormsteg! Dels på grund utav de ständiga mörker som blir, och för att frosten visar sig på morgonen.

När vintern börjar närma sig får jag ofta frågan: ”Men du springer väl inte på vintern, när det är snö ute?” – Det är klart jag gör! Bästa tiden enligt mig är vår och höst då det är lagom varmt för att springa.

Men under vinterperioden blir det en aktiv vila. Det innebär att jag inte springer lika fort, eftersom det är en stor halkrisk, men man är ändå ute och rör på sig. Jag trappar ner på intervallpassen och långpassen. Jag underhåller konditionen och håller mig skadefri genom att springa i en behaglig och kontrollerbar fart.

Kroppen behöver viloperioder också, men med det sagt betyder det inte att du behöver sitta i soffan hela dagen. Det gäller att hitta en balans. Kör man på allt man har under hela året är det stor risk att man blir skadad. Just för att kroppen säger ifrån. En skonsam rörelse kan återhämta din kropp snabbare än stillasittande återhämtning.

Att springa på vintern kan även vara väldigt bra för fötterna genom att man provar olika underlag! Det stärker ditt löpsteg!

Ett mycket bra Julklappstips till någon som vill investera i sin kropp är att ge bort löpcoaching/rörelsecoaching, kontakta mig via Sms eller Mail om du vill ge bort ett presentkort.
Nathalie@varjesteg.se – 0738314808
Boka din tid direkt på www.boka.se/varjesteg