Corona-anpassning

Vi följer självklart folkhälsomyndighetens rekommendationer och anpassar träningarna efter deras riktlinjer. Folkhälsomyndigheten belyser att motion är viktigt för folkhälsan och träning är en prioriterad verksamhet även under pandemin. Med anledning av den lägre risken för smittspridning utomhus och motionens betydelse för folkhälsan bedömer de att träning utomhus kan hållas i gång i enlighet med de allmänna råd och föreskrifter om allas ansvar. Det finns även stora fördelar för immunförsvaret som stärks av att motionera och att vara utomhus.

Alla pass kommer att hållas utomhus och i smågrupper vilket gör att risken för smittspridning är minimal. Vi gör dessutom allt vi kan för att hålla avstånd på passen. Eftersom vi inte heller räknas som en offentlig tillställning eller offentlig sammankomst så innefattas vi inte heller av lagen om max 8 personer.

Att det är låg risk för smitta har även bevisats i denna studie från Japan som gjordes på 787 olika löplopp med över 200 000 löpare där endast ett corona fall har upptäckts: https://www.orienteringsmagasinet.se/artiklar/löplopp-smittsäkra-enligt-studie-tegnell-inte-förvånad/

Vi ser till att inte samlas i några större grupper om 50 personer, därför har vi på flera orter flera olika samlingsplatser. Vi delar sedan in oss i ännu mindre grupper under passet.

På grund av Coronaviruset har vi även egna riktlinjer som vi önskar att alla våra deltagare följer för att minska på smittspridningen:

  • Kom inte till passet med minsta förkylningssymptom.
  • Ta hellre bilen/cykeln till träningen än att åka kommunalt.
  • Vi ber dig ha överseende med att vi kan behöva flytta dig till en annan grupp (med samma upplägg) för att få jämnstora grupper.
  • Håll avstånd till andra under hela passet.
  • Alla grupper samlas utomhus & vi delar in i smågrupper.
Shopping cart0
Det finns inga produkter i varukorgen!
Fortsätt handla
0