Spring in våren!

Efter en lååång och utdragen vinter känns det äntligen som att våren är här för att stanna på riktigt. Är du kanske en av de som flyttat in på löpbandet under de kalla och ruggiga månaderna? Eller kanske lagt löpningen helt på paus ett tag? Då är det hög tid att snöra på sig utomhusskorna och förflytta sig ut! Även om det kan kännas lite motigt att ta första steget, finns det många anledningar att springa utomhus på våren. Nedan listar vi några av dessa:

Fler soltimmar – Med våren kommer också ljuset och det betyder fler soltimmar på dygnet. Efter en lång arbetsdag inomhus är det perfekt att fylla på energinivåerna igen genom att ge sig ut på en löprunda i dagsljus och samtidigt få sig en D-vitamin boost.

Behaglig temperatur – Innan de riktigt varma sommardagarna kryper sig på, brukar vårmånaderna bjuda på lite mer behagliga temperaturer vilket oftast innebär perfekt löparväder. Och vad är väl trevligare än att springa ett pass i den härliga vårsolen?

Färre klädlager – Och med varmare temperaturer följer också färre klädlager. Efter en grå och kall vinter är det få saker som känns så befriande som att äntligen kunna lägga undan vinterkläderna. När man kan skala bort några klädlager brukar löpningen många gånger också upplevas som betydligt lättare. 

Loppsäsongen drar igång – Under våren drar loppsäsongen återigen igång! Oavsett vilken målsättning man har, brukar träningen oftast kännas roligare när man har ett lopp att se fram emot. 

VarjeStegs Löparklubb – Du vet väl om att alla som springer i våra löpkurser har möjlighet att vara en del av vår idrottsförening & tävla för VarjeStegs Löparklubb! Vi på VarjeSteg anser att alla är löpare oavsett fart och vill uppmuntra fler att testa på olika lopp. VarjeStegs Löparklubb är medlemmar i Riksidrottsförbundet vilket gör att du också är försäkrad när du är med i vår idrottsförening. Vi lottar även ut vinster till alla som anmäler sig till ett lopp genom vår förening.

Är du intresserad av att springa för vår förening? All info om hur du blir medlem i VarjeStegs löparklubb hittar du HÄR

Ett av loppen som börjar närma sig med stormsteg är Göteborgsvarvet. I år kommer vi att tillsammans med skoföretaget Altra, ha en monter på Göteborgsvarvet Expo i Friidrotten Hus 11-13 maj. Där kommer vi bl a ha riktigt bra erbjudanden på skor från Altra samt lotta ut fina priser. Göteborgsvarvet är även ett av de lopp där vi kommer att ha hejarklack. Så ta gärna på dig din VarjeSteg tröja/t-shirt så vi kan ge dig lite extra pepp under loppet. Hoppas vi ses!

Lämna en kommentar

Shopping cart0
Det finns inga produkter i varukorgen!
Fortsätt handla
0