Vikten av kontinuitet i träningen

I träningssammanhang är det inte sällan man stöter på de som säger sig vara så kallade “periodare”, alltså att man under vissa perioder tränar mycket, och under andra perioder knappt någonting alls. Självklart är det ju bättre att få till träningen ibland än att inte få till den överhuvudtaget, men det allra bästa är att försöka eftersträva en kontinuitet i sin träning. 

Och vad menas då med kontinuitet? Jo, kontinuitet innebär att fortsätta med någonting över tid. När man pratar kontinuitet inom träning, handlar det alltså om att få in en långsiktig vana av att träna regelbundet. Många av oss vill gärna se snabba resultat när vi sätter igång med träningen. Men det man behöver komma ihåg är att man inte kan gå till gymmet en gång och bli stark och att man inte heller kan gå ut och springa en gång och bli snabb. Den största nyckeln till att utvecklas inom träningen är helt enkelt att upprätthålla den över tid. Nedan följer 3 tips på hur du kan tänka för att få till kontinuiteten i din träning. 

Skynda långsamt – Ivern att komma igång med träningen är lätt att ryckas med i, men i längden kommer du vinna mer på att skynda långsamt. Genom att lägga träningen på just din nivå, är det större chans att du kommer hålla dig fri från både sjukdomar och skador. Kroppen får möjlighet att anpassa sig till träningen i sin egen takt, och på det stora hela kommer du på så vis få ihop en större träningsmängd i slutändan.

Ju längre innebär inte desto bättre – I en hektiskt vardag kan det ibland vara svårt att hitta tid till träningen. Kanske är 10 minuter den enda luckan du lyckas hitta på en dag, och då är det lätt att tänka att det är lika bra att strunta i det helt. Men faktum är att ett kort träningspass är bättre än inget träningspass alls. Och på 10 minuter, går det att få ihop riktigt effektiva pass som höjer pulsen rejält.  

Variation – Att köra samma träningspass vecka ut och vecka in kommer på sikt att göra att träningen känns ganska enformig och tråkig. För att hålla träningsglädjen vid liv, är det därför bra att försöka få till lite variation i sin träning. För har du kul när du tränar är chansen också större att du kommer att känna dig motiverad inför nästa pass.

Är du sugen på att kickstarta våren och hitta kontinuitet i din träning? Då är Vårpeppen något för dig! Med start v.8 kommer du under 3 veckors tid att bli utmanad på minst 10 minuters rörelse varje dag. Alla pass sker online genom vår medlemssida, och det kommer att vara en härlig variation av både styrka, löpteknik, rörlighet, meditation och löpning. Fokus kommer vara att det inte är längden på passen som nödvändigtvis ger resultat, utan att kontinuitet och kvalitet kommer före. Givetvis är du välkommen att delta oavsett nivå! Mer information om Vårpeppen och anmälan hittar du HÄR

Lämna en kommentar

Shopping cart0
Det finns inga produkter i varukorgen!
Fortsätt handla
0