Så får du nyårslöftet att hålla i längden

Vi har påbörjat ett nytt år, januari månad ligger framför oss och som oftast vid den här tidpunkten går många säkerligen i tankarna om vilket nyårslöfte som ska avläggas för året. Det vanligaste nyårslöftet, som inte helt otippat brukar hamna högt upp på listan för de allra flesta, är att komma igång med träningen. Och visst är det ett utmärkt löfte att investera i sin hälsa om man får det att hålla i längden, men i de flesta fall är det inte riktigt så det brukar se ut i praktiken. En återkommande trend brukar vara att man är för ivrig med att komma igång, sätter upp alldeles för ambitiösa mål som man inte lyckas nå, och till slut ger upp i brist på motivation. 

Har man som nyårslöfte att komma igång med träningen, är det viktigt att göra det på ett hållbart sätt. En bra början är därför att hitta sitt varför. När du väl vet svaret på det, är nästa steg att sätta upp realistiska mål som känns nåbara. Att ha något att sträva mot underlättar enormt för motivationen. För att se till så att tiden du vill avsätta för träning inte hamnar utanför schemat, är även planeringen viktig att komma ihåg. Står träningspassen inskrivna i kalendern, är det också större chans att de faktiskt blir av. Sist men inte minst är det som sagt viktigt att inte gå ut för hårt. Och visst kan det vara svårt att bromsa sig när man är taggad på att komma igång. Men går man ut för hårt är risken stor att man drar på sig skador, som i värsta fall sätter stopp för träningen helt. Därför är det bättre att istället börja lugnt och öka successivt i takt med att kroppen vänjer sig vid träningsbelastningen. 

Ett perfekt sätt att komma igång med träningen i januari är att anmäla sig till Januariutmaningen. Under v. 2-5 kommer du att få ta del av totalt 12 träningspass där fokus kommer att vara att stärka upp kroppen från grunden. Samtidigt kommer du också att få lära dig allt om vinterlöpning och hållbar löpteknik, där träningen kommer att anpassas helt efter din egen förmåga då vi har flera olika nivåer och upplägg. Januariutmaningen kommer att hållas på 31 orter i Sverige samt Online. Anmälan hittar du HÄR.

Hoppas du har haft en en riktigt God Jul & vi önskar dig ett Gott Nytt År!

Hoppas vi ses i Januari!

Lämna en kommentar

Shopping cart0
Det finns inga produkter i varukorgen!
Fortsätt handla
0