Tack för terminen!

I mitten på september i år var det äntligen dags för Höstens löpkurs att dra igång. Med start v. 37 och under tolv veckor framåt har vi haft träffar en gång i veckan där vi kört löpträning i grupp på 40 olika orter runtom i landet. Som vanligt har alla nivåer varit välkomna, allt från nybörjare till erfarna löpare. Och samtidigt som vi har haft väldigt roligt tillsammans har vi också hunnit med en hel del!

Höstens program har bestått av ett roligt och varierat upplägg med inslag av många olika moment. 

Första passet i kursen inleddes med att gå igenom samt repetera grunderna i skonsam rörelse och löpteknik, där deltagarna fick med sig många användbara nycklar. 

Innan det blev allt för mörkt ute, hade vi ett pass där deltagarna fick springa obanade intervaller i skogen där fokus var att gå igenom löptekniken i trail. Efter detta tillfälle fick många mersmak att springa oftare ute i skogen.

Ganska kort därpå var det dags för både backe uppför och nedför. Där gick vi igenom hur man får ett effektivt löpsteg och kan spara energi och återhämta sig i rörelse när man springer i backar. Här fick vi till härliga pass med olika typer av backintervaller.

Efter några veckor av löpning på lutande underlag, höll vi oss sedan på lite plattare mark ett tag och bytte fokus till löpteknik i högre fart och hur vi kan utnyttja gravitationen till vår fördel. Då fördjupade vi oss bland annat i kadensen i löpsteget, hur en effektiv armpendling ser ut samt att vi även sprang ett pass på löparbana, något som uppskattades av många.

Efter många fartfyllda och pulshöjande pass, var det sedan välbehövligt med ett njutpass. Här låg fokus istället på uthållighet, avslappning och andning och vi sprang ett trevligt långpass ihop i lugnt och behagligt tempo. Under detta tillfälle sattes dessutom många distansrekord bland deltagarna vilket var superkul att se!

Njutpasset följdes sedan åt av tema kroppsfunktion, där vi körde tabatha-baserad löpstyrka och koncentrerade oss på att stärka upp de djupa muskelgrupperna som är viktiga i löpning.

Lagom till stationspasset kom snön, och där körde vi ett roligt och varierat pass där deltagarna fick jobba på flera olika stationer och öva på skonsam och effektiv löpning i olika farter.

Sist men inte minst gick vi in i den tolfte och sista veckan av kursen, och då avslutades terminen med en summering. Under detta pass sammanfattades höstens lärdomar genom att repetera de olika momenten vi gått igenom. 

Under Höstens löpkurs har det som ledare varit otroligt roligt att följa deltagarna i deras utveckling och att varje vecka få sprida löparglädje tillsammans. Nu ser vi fram emot vårens kurs, så hoppas att vi ses där! Du kommer till anmälan HÄR.

Lämna en kommentar

Shopping cart0
Det finns inga produkter i varukorgen!
Fortsätt handla
0