Låt inte julstressen sätta stopp för din träning

November har snart passerat, advent står på glänt och som alltid så här års är det många som ställer sig frågan hur det är möjligt att tiden kunde gå såhär fort även detta året. Och firar man jul, blir istället nästa fråga hur det är möjligt att man ska kunna hinna med allt som behöver fixas fram till dess. Mitt i all julstress känns det kanske därför långt borta att prioritera sig själv och avsätta tid för träning, och det är ju såklart fullt förståeligt. Men faktum är att det kanske är just då man egentligen behöver det som allra mest.

Generellt sätt är stress något som de flesta av oss är bekanta med i sin vardag. Och så länge den är kortvarig behöver den inte nödvändigtvis innebära något dåligt. Det är först när man utsätts för stress under längre tid som den kan medföra negativa konsekvenser för hälsan. Och så här i juletider är det just därför extra viktigt att faktiskt ge sig själv tid att träna mellan alla måsten som ska hinnas med. Fysisk aktivitet har nämligen visat sig ge ökad motståndskraftighet mot stress samtidigt som den även har en förebyggande effekt. 

Träning är ju i grund och botten också en sorts stress som kroppen utsätts för och därmed utsöndras samma hormoner som vid annan typ av stress. Men det som gör fysisk aktivitet så fördelaktig är att nivåerna av stresshormonet sjunker efter ett genomfört träningspass. Får du dessutom in en kontinuitet i träningen, anpassar sig kroppen därefter, vilket gör att stresshormonet sjunker även i vardagliga stressituationer. Men hjälp av träning kan alltså kroppen tillhandahålla stresshormonet på ett mer välbalanserat sätt. 

Och med ett pressat schema är ju kanske inte ett långpass på två timmar det mest tidseffektiva träningspasset. Då är det istället bättre att sänka ribban och hålla sig till lite kortare pass. I slutändan är ju det viktigaste att träningen faktiskt blir av. Vad är väl då mer passande än att hänga med oss på VarjeSteg i Jul-peppen! Med start 1 december kommer du att bli utmanad på minst 10 minuter rörelse varje dag fram till julafton. Det kommer att vara varierade pass med allt från löpteknik, rörlighet, styrka, meditation & löpning, där fokus kommer att vara kontinuitet och kvalitet. Till anmälan HÄR. 

Lämna en kommentar

Shopping cart0
Det finns inga produkter i varukorgen!
Fortsätt handla
0