Energitillskott i nytänkande anda

Att springa långt och länge är något som på senare år blivit allt mer populärt inom löparvärlden. Det som tilltalar många med att springa just långdistans, är att det inte ställer så höga krav på tempot. Men däremot ställer det desto högre krav på energiintaget. När man springer långa distanser är det viktigt att fylla på både energi-och vätskedepåerna, vilket gjort att tillverkningen av energigel och sportdryck riktigt exploderat ute på marknaden. Dock är det dessvärre inte alltid helt lätt att navigera bland det enorma utbudet som finns idag. Men ett märke som sticker ut lite extra bland de andra, och som dessutom är ett av våra senaste tillskott i vårt sortiment på VarjeSteg, är Maurten.

Maurten är ett Göteborgsbaserat företag som tillverkar energigels och drinkmixar till sportdryck i en nytänkande anda. Det som framförallt gör Maurten unikt är deras patenterade hydrogelteknologi. Genom få och naturliga ingredienser har de utvecklat en sammansättning som både är skonsam för magen och lätt att absorbera för kroppen. Hydrogelteknologin gör det nämligen möjligt att “kapsla” in en hög koncentration av kolhydrater, som på ett smidigt sätt kan passera mag-tarmkanalen för att sedan kunna tillgodogöras som energi. Energigelen kommer i en ren hydrogelform, medan drinkmixarna kommer färdiga i påsar som blir till sportdryck när de blandas med vatten. Sportdrycken omvandlas sedan i sin tur till hydrogel när den kommer i kontakt med syran i magen.

Ytterligare kännetecken för Maruten är att samtliga av deras produkter är helt fria från onödiga tillsatser, färgämnen och artificiell smaksättning, vilket annars brukar orsaka stora problem med magen för många. Dessutom är de även glutenfria och veganvänliga.

Så med det sagt, varför inte testa Maurten på nästa långpass? Du hittar både energigels och drinkmixar i vår webbshop HÄR. Just nu 25% rabatt med koden ”blackweek” (gäller ALLT i webbutiken t.o.m. 26/11)

Lämna en kommentar

Shopping cart0
Det finns inga produkter i varukorgen!
Fortsätt handla
0