Löpning i mörker – detta bör du tänka på

Vid den här tidpunkten så här års brukar det höra till vanligheten att mörkret kryper sig på lite fortare än vad man oftast är beredd på. Tyvärr är det inte så mycket att göra åt, utan det är helt enkelt bara något vi får acceptera. Att springa när det är mörkt ute kan ofta upplevas som obehagligt och en del väljer därför att ta uppehåll från löpningen helt under vinterhalvåret. Och visst kan det vara obehagligt att springa i mörker. Självklart ska man alltid vara försiktig, men det finns lösningar som underlättar löpningen även när det börjar skymma. 

Var noga med reflexer! – Först och främst är det viktigt att man syns ordentligt. Se därför alltid till att vara noga med att bära reflexer på löprundan. Brukar man springa på välupplysta platser i stan är det lätt att tänka att det inte behövs. Men faktum är att man utan reflexer bara är synlig på 20-30 meters avstånd för bilister med halvljuset på. Det är stor skillnad gentemot de 125 meter som man annars är synlig på om man bär reflexer. För att se till så att man är ordentligt utrustad när man ger sig ut på sin runda, är därför en reflexväst något som vi rekommenderar att införskaffa sig. Reflexvästar hittar du i VarjeStegs webbshop HÄR . Fram till 31/10 är det även 40% rabatt på alla kläder i webbshopen med rabattkoden: “Oktober”. Så passa på att fynda!

Investera i en pannlampa – Med mörkret som faller är det även svårare att själv ha koll på sin omgivning. Även om stadsmiljö och motionsspår brukar vara väl försedda med belysning, kan det ändå vara mörkt på sina håll. Föredrar man dessutom att springa på skogsstigar och i terräng, kan det bli rejält mörkt. Därför kan det även vara lämpligt att investera i en bra pannlampa för att inte bara andra, utan även du själv ska se vad du har runt dig när du springer. Även pannlampor finns att hitta i webbshopen HÄR. 

Låt höst-och vinterlöpningen bli en social aktivitet – Som sagt är det alltid viktigt att man trots reflexer och pannlampor, ser till att man är rädd om sig själv när man rör sig ute i mörkret. Var därför noga med att exempelvis alltid ha med telefonen när du är ute och springer ifall du skulle springa vilse eller behöver ringa någon. För att göra löpningen ännu tryggare, passar det även utmärkt att låta just höst-och vinterlöpningen bli en social aktivitet där man springer ihop med någon. För kom ihåg att delad löparglädje är dubbel löparglädje!

Idag (28/10) är även sista chansen att få 100:- boka-tidigt-rabatt på JANUARIUTMANINGEN (v.2-5) där vi kickstartar året under 4 veckor med 3 pass/vecka. Till anmälan HÄR.

Lämna en kommentar

Shopping cart0
Det finns inga produkter i varukorgen!
Fortsätt handla
0