Därför är hösten den optimala årstiden för löpning!

September månad har snart passerat och hösten börjar göra sig påmind på riktigt. Och visst kan det kännas lite trist att sommaren nu är förbi, men faktum är att hösten är en riktig drömårstid att springa under. Nedan går vi igenom några av de många fördelarna som följer med just höstlöpning!

Syrerik och frisk luft – en naturlig energiboost

Att återgå till jobbet efter semestern innebär för många av oss timtal av stillasittande inomhus med dålig ventilation. Det är inte sällan detta resulterar i trötthet, brist på ork och låga energinivåer. Ett utmärkt sätt för att bryta detta mönster är genom att snöra på sig löparskorna och ge sig ut på en löprunda i den härliga höstluften och samla ny energi. Den syrerika, friska luften känns både lättare att andas samtidigt som den ger en naturlig energiboost som piggar upp.

Lägre temperaturer ger behagligare löpklimat

Något som uppskattas av många löpare är det behagliga löpklimatet som följer under höstmånaderna. De lite lägre temperaturerna runt 15-grader sträcket är som gjort för att springa i. Var du ute och sprang under sommarens varmaste dagar, känner du garanterat stor skillnad i upplevelse gentemot nu. Och kanske känner du dig till och med lite snabbare? Det är inte ovanligt att de perfekta väderförhållandena under hösten leder till att man springer något fortare jämfört med vad man gör under sommarmånaderna.

Njutbar traillöpning i vacker natur 

Sist men inte minst bjuder hösten på magiskt vacker natur, skiftandes i en mängd olika färger och nyanser. Därför upplevs höstlöpning inte helt oväntat allra bäst i ute i skog och mark. Sällan känns löpning så härligt som under en trailrunda i skogen en tidig helgmorgon, helt fri från krav och prestation, och endast med fokus på njutning. Dessutom blir upplevelse ännu härligare om man är fler!

Så ge dig ut och njut & möt marken mjukt!

Lämna en kommentar

Shopping cart0
Det finns inga produkter i varukorgen!
Fortsätt handla
0