Fördelarna med tåstrumpor

Inom löparvärlden är skofrågan ett återkommande ämne som debatteras flitigt. Drop eller inte? Maxdämpning eller ingen dämpning alls? Och hur bred ska tåboxen vara egentligen? Men även om valet av skor såklart utgör en väsentlig del av löpningen, så finns det ytterligare något som har minst lika stor betydelse men som inte riktigt får samma uppmärksamhet. Nämligen strumporna! Ja, valet av strumpor spelar faktiskt roll när du springer. Och bland strumporna som finns ute på marknaden idag, har tåstrumpor visat sig vara särskilt fördelaktiga för fötterna. Nedan listar vi några av fördelarna med just tåstrumpor.

  • För det första motverkar tåstrumpor att skav och blåsor uppstår. Eftersom varje enskild tå omges av strumpans tyg, reduceras på så vis hud-mot-hud kontakten. Detta gör att tårna inte gnids mot varandra på samma sätt som de gör i andra strumpor. 
  • Tyget mellan tårna hjälper dessutom till att hålla fötterna torra. Det förhindrar att fukt och svett uppstår mellan tårna, och gör att den istället transporteras bort från huden.  
  • Därutöver möjliggör tåstrumpor att tårna kan röra sig obehindrat i dina löparskor. På så vis ökar blodcirkulationen i fötterna, vilket därmed gör att fötterna kan hålla en jämnare temperatur. 
  • Med separerade tår som får röra sig fritt, optimeras även fotens naturliga rörelsemönster. Tårna kan breda ut sig så som de är menade att göra, vilket bidrar till att småmusklerna i foten också får den styrketräningen de är i behov av.
  • Och genom att träna upp muskulaturen i fötterna, kan man på så vis faktiskt undvika att skador uppstår på andra ställen i kroppen. Faktum är att en nedsatt fotstyrka inte bara orsakar besvär med fötterna, utan även kan han en negativ påverkan på höften, knäna och ryggen. 

I vår webbshop hittar du tåstrumpor från det populära märket Injinji i fler olika färger och modeller.

Lämna en kommentar

Shopping cart0
Det finns inga produkter i varukorgen!
Fortsätt handla
0