Så kommer du igång med löpningen igen efter sommaruppehållet 

Första veckan i augusti har redan passerat och för de flesta av oss innebär det att semestern börjar lida mot sitt slut. Kanske har sommarplanerna gjort att träningsrutinerna kastats omkull lite och inte riktigt blivit som du tänkt dig? Och kanske är det rent av så att det blivit ett litet träningsuppehåll under semesterveckorna? Det är helt okej! Kroppen mår bra av att ta det lugnt i perioder, och få utrymme för vila och återhämtning. Men nu inför hösten som stundar är det många som känner sig sugna på att återuppta löpningen igen. Då gäller det att inte dras med i den klassiska träningshetsen, utan istället skynda långsamt och komma igång på ett lugnt och skonsamt sätt. Nedan följer några enkla tips på hur du kan komma igång med löpningen igen efter sommaruppehållet. 

Var snäll mot kroppen

Viktigt att tänka på är att först och främst vara snäll mot kroppen. Det lönar sig inte att rivstarta och pressa sig till max – det slutar allt som oftast i förslitningar och skador, vilket istället sätter stopp för träningen helt och hållet. Ge därför kroppen en chans att vänja sig i sin egen takt. Låt de första veckorna bestå av några lugna, kortare pass som du springer i ett behagligt tempo som känns lagom ansträngande. När du sedan känner att kroppen börjar svara på träningen och anpassar sig till träningsbelastningen, kan du börja öka durationen och intensiteten på passen efter hand. 

Avsätt tid för planering  

Något som underlättar för att hitta tillbaka till träningsrutinerna igen är att avsätta tid för planering. Ett tips är att i slutet av varje vecka ta sig tiden och boka in träningspassen för kommande vecka i kalendern. Och varför inte boka in ett pass med en vän? Det är ett perfekt sätt för att verkligen se till att träningen blir av, samtidigt som man kan peppa varandra när det känns lite extra motigt att komma ut.

Anmäl dig till Höstens löpkurs 2022

Ytterligare ett tips för att komma igång med löpningen igen är att anmäla sig till Hösten löpkurs 2022! Med start v.37 anordnar VarjeSteg en löpkurs under 12 veckor framöver. Löpkursen finns tillgänglig på 40 orter i Sverige samt att den även går att göra helt online. Varje vecka kommer du att få ta del av ett fysiskt löppass i grupp samt ett onlinepass, där du kommer att coachas mot ett skonsamt och hållbart löpsteg. Löpkursen kommer att innehålla varierade upplägg, med allt från trail till banlöpning, där alla kan delta oavsett nivå eller tidigare erfarenheter!

Lämna en kommentar

Shopping cart0
Det finns inga produkter i varukorgen!
Fortsätt handla
0