Så får du till träningen under semestern

Sommaren står för dörren och äntligen närmar sig den efterlängtade semestern för många av oss. Och i semestertider där måsten försvinner och rutiner kastas omkull, är det inte heller ovanligt att också träningsvanorna hamnar ur balans. Även om semestern framförallt handlar om att ladda batterierna och hämta ny energi, så kvarstår faktum att kroppen mår bra av att röra på sig. Och det som är så bra med just träning är att det inte behöver vara svårare än vad man själv gör det till! Nedan följer några enkla tips på hur du kan tänka för att få till träningen under semestern. 

Sänk ribban och släpp kraven – De flesta har nog en tydlig bild framför sig av hur ett “riktigt” träningspass ska se ut. Och har vi inte tiden att avsätta för just det där perfekta passet som vi föreställer oss, är det istället lätt hänt att träningen uteblir helt. Därför kan det särskilt under semestern vara nyttigt att sänka ribban lite och släppa på kraven. Träning behöver inte alltid följa en förutbestämd mall eller se ut på ett visst sätt. Ibland kan ett pulshöjande cirkelpass på tomten, några varv i utegymmet, en joggingtur längs stranden eller ett yogapass på gräsmattan räcka gott och väl. Det viktigaste är att du faktiskt rör på dig!

Se möjligheterna till rörelse och motion – Något som många gånger tenderar att begränsa oss i vår träning är vår egen kreativitet. Då är det lätt hänt att träningen upplevs som enformig och oinspirerande. För att undvika att hamna där gäller det att istället försöka se de möjligheter som finns för rörelse och motion. Och då är transportmotion en utmärkt träningsform! Ett fantastiskt sätt att utforska och uppleva nya platser är just genom transportmotion. Att exempelvis upptäcka sin nya semesterort under en njutbar löprunda i soluppgången är det få saker som slår! 

Underskatta inte vardagsmotionen – Sist men inte minst är det viktigt att inte glömma bort vardagsmotionen. De flesta ser nog inte just vardagsmotion som träning, men faktum är att den spelar stor roll! Att röra på sig lite varje dag blir mycket värt i slutändan. Och det behöver inte vara svårare än att ta en joggingtur ner till badplatsen, cykla till mataffären eller ta trapporna istället för hissen.

Semesterutmaningen – För dig som vill få ny inspiration & förbättra din löpteknik så rekommenderar vi vår online-löpkurs som pågår mellan v. 29-31 där du utmanas på tre pass per vecka där löpcoachingen sker online genom musikfiler. Allt du behöver göra är att trycka på play, gå ut och följa instruktionerna från löpcoachen i lurarna. Mer info HÄR!

Lämna en kommentar

Shopping cart0
Det finns inga produkter i varukorgen!
Fortsätt handla
0