Motivation, vad menar du?

Varför springer du? Vad är det som driver dig? Det är frågor som är svåra att svar på, för det finns ju inget svar som är definitiv sanning. Min anledning är inte samma som din. Men om du har hittar din anledning så vet du. 

Eller, vet du egentligen? För alla pratar ju så mycket om att man måste ha ett ”varför” när man springer. Och då måste man väl ha ett sådant där riktigt ”varför”. Som man kan förklara. Och som låter bra när man säger det? 

Jo, man kan tänka så. Men det är inte alls så. Det var det där med motivation. Vad är det som driver dig? 

Det kan vara känslan av att bli snabb. Känslan av att vara i rörelse. Känslan av att må bra. Kanske är det den där tävlingen. Kanske är det att nå den där tiden. Men, om det är den där tävlingen som driver dig, eller den där tiden du skulle nå på den där sträckan, vad händer då när du gjort det? 

Försvinner din motivation då? Eller måste du byta ditt ”varför”?

Att motivera sig till träning är bra, och det underlättar till att träningen skall bli av. Du vet själv hur det är. Om det är roligt så fortsätter du, annars så kommer du att sluta efter ett tag när ditt måste blir för stort. Så då är det en bra anledning till att fundera på det där med ”varför”. Kan det vara så att man har olika ”varför”? Att de förändras i form med din utveckling? 

Jag tror att det finns många anledningar till att motivation hjälper dig. Jag tror att det är klokt att fundera över ditt ”varför”. Kom bara ihåg att ditt ”varför” är just ditt eget. Det är inte mitt. Sluta jämföra det och sluta fundera över om det är bra nog. För, om det får dig att känna glädje när du är rör dig, då är det rätt för dig. Och vi vet ju alla, är det roligt så vill man göra det igen. 

/ Martin Bjufors, dipl. Löpcoach, Rörelsecoach & Postural Tränare hos VarjeSteg

1 svar på ”Motivation, vad menar du?”

Lämna en kommentar

Shopping cart0
Det finns inga produkter i varukorgen!
Fortsätt handla
0