Tips inför starten av höstens löpkurs

Är du anmäld till höstens löpkurs? Varmt välkommen! Här kommer några tips inför starten:

Löpning ska vara kul och det ska vara för alla! – Höstens löpkurs erbjuder ett träningsupplägg för alla olika nivåer, allt från nybörjare till erfaren löpare. Därför behöver du inför passen aldrig oroa dig över att det inte kommer finnas en grupp som passar just din nivå – det kommer alltid att finnas en grupp för alla.  

Välj gärna kläder i funktionsmaterial eller kläder avsedda för träning – Att bära kläder i funktionsmaterial under löppasset kommer ge dig en behagligare känsla under passet. Jämfört med exempelvis bomullsplagg, är funktionskläder gjorda för att andas. Detta gör att fukten inte stängs inne i kläderna utan istället transporteras svetten från din kropp och ut genom tyget. På VarjeStegs webbshop hittar du många bra alternativ på träningskläder i funktionsmaterial.  

Vilka skor ska jag ha? – Den klassiska sko-frågan är alltid något som det debatteras vilt kring. I början är dock det viktigaste att du får till rätt löpteknik, vilket du kommer att coachas till under de 12 kommande veckorna i höstens löpkurs. Du behöver alltså inte känna någon press över att investera i de senaste löparskorna ute på marknaden – kom i dina vanliga löparskor som du känner dig bekväm i. 

Planera in ett mellanmål – När man kommer till passet är det en fördel att inte komma på tom mage. För att hålla blodsockret på en jämn nivå är det därför bra att planera in ett mellanmål att äta innan.

Ta med vattenflaska – Vill man så går det jättebra att ta med sig vattenflaska till passet. Det kan vara skönt att fylla på med vätska under passet. 

Välkommen! – Vi ledare är SÅ redo för att träffa dig och coacha dig mot ett hållbart löpsteg!

Lämna en kommentar

Shopping cart0
Det finns inga produkter i varukorgen!
Fortsätt handla
0