Löparglädje

Du vet den där känslan. När man får ta på sig shorts och t-shirt för första gången på säsongen och ge sig ut och springa. När man känner värmen och skogens dofter. DÅ vet man att det blir en härlig tid som just börjat. 

Alla säsonger har sin charm med att vara ute och springa. Att springa på hösten är härligt, det blir svalare ute, luften blir krispigare och man ser naturen förändras. Träden byter färg. Det kan ju också såklart regna och blåsa, men det är ju också en upplevelse att vara ute i. För att inte tala om att det är dags för pannlampssäsongen att börja. Det är till att ta löpningen till helt nya nivåer. 

Sedan kommer vintern. Att springa i snö är fantastiskt, både som upplevelse och som träning. Men de tillfällen då det inte blir snö, ja då är det ju lika härligt ändå. Kallt ute, en stilla natur att springa i. Att hitta rätt klädsel tillåter mycket löpning. 

Därefter kommer våren. När det börjar bli varmare. När det börjar bli dags att lägga undan mössa och vantar. En tunnare jacka tas fram. Det är dags att ta short och t-shirt för första gången. Värmen kommer mot armar och ben. Skogen börjar få nya färger, dofterna kommer tillbaka, fåglarna kvittrar. 
Där är vi nu. Att få vara ute på stigarna och ta det lugnt är helt magiskt just nu. Och det bästa av allt är att det kommer bara att bli bättre ju längre fram mot sommaren vi kommer. För snart är det inte bara undantagsvis som vi kan springa i shorts och t-shirt utan det blir då standard. Alla träd kommer att ha bytt färg, och det man tar naturen för given. Att springa förbi en sjö inbjuder till ett spontant dopp. Man torkar ju i solen och när man springer vidare. 

Därefter, när man känner att värmen har varit här ett tag, ja då går det att uppskatta hösten, när svalare luft kommer, och man kan springa utan att bli lika svettig. Det kan nästan vara kul att få plocka fram löparjackan igen. För snart blir det pannlampslöpning. 

Ja, det är ju en cirkel som vi har. Men poängen är att om du får till din teknik och får till ett lätt steg så kommer du att tycka att löpningen blir enkel. Och blir det enkelt, ja då är det ju lättare att det blir roligt. Och blir det roligt, ja då har du hittat löparglädjen. Och när du har den, ja då kommer du att känna igen dig i ovan beskrivning. 

Fram tills dess. Pass på att ge dig ut och njuta. För just nu är det fantastiskt att vara ute. 

/Martin, dipl. Löpcoach, Rörelsecoach & Postural Tränare

Lämna en kommentar

Shopping cart0
Det finns inga produkter i varukorgen!
Fortsätt handla
0