Omfamna mörkret – eller följ ljuset!

Att springa är roligt. Det vet vi ju sedan tidigt. Men hur gör man på hösten när mörkret kommer tidigare? När det är mörkt när man kommer hem från jobbet. Skall man inte springa då? Jo, sjävklart skall man göra det. Det krävs bara lite omställning. Antingen tar man på sig en reflexväst och ger sig ut i gatlyktornas sken längs vägar eller cykelbanor. Eller elljusspår. 
Eller, så tar man pannlampan och letar upp reflexbanor i skogen. 

Att springa i skogen låter läskigt för många. Det är ojämnt underlag och man är rädd för att ramla. Eller att trampa i leriga pölar och bli smutsig om fötterna. 
Och då har vi inte ens talat om känslan att ge sig ut i skogen när det är mörkt. Man kan hamna vilse. Man kan snubbla. Man kan bli lerig. 
Eller, så kan man ha det hur fantastiskt som helst. 

Att springa i skogen när det är mörkt är något som alla borde uppleva. Det är en speciell känsla att ge sig ut på stigarna och endast se så långt som pannlampan lyser. Allt annat är mörkt. Man har då lättare att ta in skogen och dess rörelser. Alla ljud. Alla dofter. Alla skuggor som rör sig i kanten av ljuset från pannlampan. För det är ju aldrig så mycket skuggor som rör sig i skogen som när man är ute med pannlampan för första gången. 
Har man riktigt tur så får man se två ögon som reflekterar ljuset. Det är till allra största grad rådjur som ligger och trycker. 

Det är en härlig upplevelse som kan förändra den vanliga skogsslingan som du kan springa utantill till en spännande upplevelse en mörk kväll. Antingen springer du den vanliga rundan som du kan. Eller så letar du upp en reflexbana och följer den. Alltså, en bana som har små reflexmärken uppsatta på träd och grenar som visar vägen. Då behöver du inte fundera på om du skall ta höger eller vänster i den där korsningen. Du följer bara de små prickarna som lyser upp. Och nej, det är inga rådjursögon. 

För några dagar sedan var ett antal ledare ute och sprang en reflexbana i skogen. Mycket obanad terräng med väldigt varierat underlag bjöd på et ordentligt pass med mycket skratt, blöta fötter och trötta höftböjare efteråt. Men alla hade samma leende på läpparna efteråt. Alla ville göra om det. 

Så, ta chansen nu och ta på dig pannlampan och ge dig ut. Du kommer inte att ångra det. Och, behöver du en pannlampa? Kika in i vår webbshop och kolla vad som finns där! 

Och vill du lära dig med? Häng då med i Januariutmaningen där vi kommer att springa i pannlampans sken tillsammans! Anmälan & mer info: www.VarjeSteg.se/Januari-utmaningen

Lämna en kommentar

Shopping cart0
Det finns inga produkter i varukorgen!
Fortsätt handla
0