Löpning i tredje trimestern av graviditeten

Snart går jag in i tredje och sista trimestern av graviditeten, alltså från v 28. Det känns både skönt och spännande.

Denna vecka har jag även börjat studera till fysioterapeut på Göteborgs universitet, och veckan har gått otroligt fort! Vi har precis börjat med Anatomi och det är så intressant att få fördjupa sig mer i kroppen. 

Jag har planerat att ta ett studieuppehåll när bebisen väl kommer, så det blir en lite kortare termin till att börja med kan man säga.

Eftersom det är både mycket löpcoaching, att vara mamma till min tvååriga dotter och skola går tiden också snabbare, eller det hoppas jag på för nu längtar vi tills vi får träffa bebisen i magen.

Hur mår jag nu, gravid i v28?

Jag har en hel del illamående fortfarande men tack vare tabletterna jag får utskrivna slipper jag att spy varje dag. Jag mår som bäst när jag är i rörelse. Jag känner mig mycket piggare än i början av graviditeten!

Hur tränar jag nu, gravid i v28?

Om man jämför med den mängd jag tränade innan så blir det ungefär hälften och ibland en tredjedel av de mil jag sprang/per vecka innan graviditeten. Det beror helt på vecka och hur jag mår, jag kör mycket på känsla och tänker ofta innan passet ”bara jag kommer ut i 15min” vilket ofta resulterar i längre pass än 15min såklart och det är ett bra sätt att ta första steget för man mår ju så mycket bättre när man väl kommit ut!

Magen växer för varje vecka och jag märker att det blir tyngre, så det blir såklart naturligt att det inte blir lika långa sträckor eller lika snabbt som innan!

Från dagens löprunda

Jag är tacksam för varje steg jag kan springa!

Det är allt för ofta vi jämför oss i dagens samhälle. Det blir lätt att vi fokuserar på allt vi INTE hinner med, istället för att se vad vi faktiskt hinner med. Vi är alla så olika så att jämföra sig med någon annan är helt onödigt egentligen. Detsamma gäller ju såklart graviditeter, och det är ju onödigt att jämföra eftersom det inte är något man kan styra över.

Så passa på att njut av det DU hinner med, och att hylla dig själv för de du hinner med istället för att ge dig själv dåligt samvete för de som du inte hinner med.

/ Nathalie

Lämna en kommentar

Shopping cart0
Det finns inga produkter i varukorgen!
Fortsätt handla
0