Effektivt intervallpass

Nu går jag snart in i v26 i graviditeten och jag är så tacksam för att jag fortfarande kan springa. Många frågar mig hur länge jag tänkt springa? Och mitt svar blir alltid så länge det känns bra. Min förra graviditet sprang jag ända fram till några dagar innan förlossningen. Det blev inga långa eller snabba turer men det gjorde ändå att jag mådde bättre.

Jag kan erkänna att jag inte är sugen varje dag men ibland ger jag mig ut ändå eftersom jag vet hur bra jag mår under tiden och efteråt. Det räcker med en kort runda, det gör skillnad! (Sen är det svårt att undvika med det arbetet jag har)

Så har du ibland svårt med motivationen? Sänk kraven och prestationen. Det blir ofta att man sätter upp för höga krav på sig själv vilket kan resultera i att man helt struntar i den där löprundan eller träningen. Istället för att tänka ”nu ska jag springa minst 5km idag”, var nöjd om du kommer ut på 1km, för ofta när du väl är ute så gör man lite till. Det kanske blir att du istället joggar 3km, och då har du ju överträffat dig själv istället för att bli besviken på att du inte orkade just 5km idag. 

Idag var en dag som jag från början inte kände mig så sugen, men väl ute så njuter jag. Jag valde att köra ett pass där det händer mycket så jag slipper tänka så mycket!

 Det blev detta effektiva pass som tog ca 30min totalt:

  • 10min uppjogg
  • (1000m – 800m – 600m – 400m – 200m)
  • Vila 1 min mellan alla intervaller.
  • 10min nedjogg 

Ibland blir känslan på de passen man inte känner sig sugen på de bästa! Jag fick ett härligt flow och kunde springa på i en högre fart än jag trodde. Men egentligen spelar det ingen roll, jag körde enbart på känsla och valde intervaller för att få variation!

Ett annat pass där man verkligen kan köra enbart på känsla är Fartlek:

Värm upp 10min och spring sedan på känsla dina intervaller. Spring fort när du känner för det, sedan långsammare och håll på så, avsluta med 10min nedjogg.

Efter löpningen behövde jag göra lite ärenden och passade på att äta en riktigt go lunch på gourmetkorv.

Nu blir det mera jobb i form av duolöpcoaching. 

Hoppas ni haft en lika härlig dag som jag!

Lämna en kommentar

Shopping cart0
Det finns inga produkter i varukorgen!
Fortsätt handla
0