Lycka till på varvet!

Imorgon är det dags… Göteborgs största löparfest! Til och med: Världens största halvmaraton tar plats imorgon! 

Jag vill önska er Alla ett stort lycka till! Passa på att njut av folkfesten.

Nu är all träning gjord och målet nära! Här är mina sista-minuten-tips:

  1. Drick inte vatten imorgon innan varvet utan fyll på med resorb istället! Då får du även i dig salter som du behöver.
  2. Undvik sprortdrycken under varvet om du vet med dig att du har en känslig mage. De kan då sätta igång magen och man kan få uppleva ”löparmage” vilket innebär akuta toabesök ;). Kan ha varit bra att ha provat sportdrycken som serveras innan på ett träningspass så man vet att man klarar av det. Det finns alltid vatten vid slutet av stationerna.
  3. Stressa inte vid vätskestationerna. Det är viktigt att fylla på med vätska från start och bättre att få i sig lite i taget än att fylla på försent. Får du i dig vätska för sent kommer det vara svårt att få tillbaka balansen i kroppen.
  4. Välj kläder och skor som du vet att du sprungit långt i för att undvika skavsår! Du behöver oftast mindre kläder än du tror.
  5. Försök att hitta ett avslappnat steg och en skön andning, känns det för ansträngt, våga då sänka farten för att senare öka, istället för att trycka på. Det kan straffa sig senare. 
  6. Ha koll på pulsklockan i början så du inte öppnar för hårt. Man får mycket adrenalin vid början av ett lopp och kan då springa på fortare än vad det känns, vilket också kan straffa sig senare.
  7. Värm upp rejält innan loppet, det gör att du lättare kommer in i andra andningen under loppet. Börja med att jogga runt ett tag, Spring sedan några korta rusher på ca 50m för att få upp flåset rejält, jogga ned fram till start. Det vanligaste misstaget är att man inte vågar värma upp tillräckligt.
  8. Njut av banan, publiken och löpningen! Att ha kul är faktiskt det viktigaste!

Lämna en kommentar

Shopping cart0
Det finns inga produkter i varukorgen!
Fortsätt handla
0