Jag älskar mitt yrke

Det är så fantastiskt att idag få jobba heltid med min största passion – löpning. Jag har kämpat mycket då man får göra allt själv när man är egenföretagare.

Inte trodde jag att jag skulle titulera mig som företagare, löpcoach och föreläsare för några år sedan.

När jag utbildade mig till frisör så sprang jag inte. Jag hade en stor kreativitet och älskade att skapa. Jag sydde bland annat mycket kläder och mina favoritämnen var bild och slöjd. Jag spelade badminton och ville få bättre kondition så jag började springa. 

Det var väldigt tungt i början men det blev lättare för varje gång. Jag fastnade för löpningen ganska fort eftersom det var väldigt enkelt och gav så mycket glädje och endorfiner! 

Jag var dessutom enormt rastlös innan jag hittade löpningen. Jag ville alltid hitta på något varje dag, och jag vet att mina kompisar nästan kunde tröttna på att jag tjatade.

Men när jag fann löpningen så upplevde jag ett stort lugn i min kropp och mitt sinne. Nu kunde jag äntligen njuta av att bara vara, om jag hade fått rasta benen!

Det blev som att hitta en ny kärlek, och det blev det enda jag tänkte på.

Jag har väl insett att jag är en ganska så ”allt eller inget”-person, och det mesta jag gör vill jag göra helhjärtat.

När jag utbildade mig till frisör började jag springa smått, men de var efter gymnasiet när jag började jobba som det verkligen kom igång. Jag började springa i löpgrupp och identifiera mig som en löpare.

Jag hade sedan chansen att få utvecklas ännu mer som frisör genom att flytta till Göteborg för att jobba på Sveriges finaste salong, så då tog jag självklart den chansen.

Efter några år började jag fundera på hur man kunde kombinera sitt intresse med sitt jobb?

Jag tycker det är otroligt intressant hur kroppen fungerar. Jag hade haft mycket skador och ville söka efter svar – nyfiken som jag är.

Jag lärde mig så mycket om kroppen på kort tid genom nya möten, men största förändringen var när jag förändrade mitt rörelsemönster. Sedan dess har jag varit skadefri och har känt en otrolig frihet av att få göra det jag älskar. 

Jag insåg att jag inte var ensam… så många där ute som har ont, som faktiskt inte behöver ha det!

Tänk att få hjälpa de människorna samtidigt som jag får dela med mig av mina erfarenheter?

Jag utbildade mig till löpcoach och rörelsecoach och det gav mig mycket. Jag startade företaget VarjeSteg, men jobbade heltid på salongen så hann inte med det. När jag sedan blev mammaledig började jag fundera på att nu försöka få igång verksamheten. Vårt rörelsemönster betyder så mycket och jag vet att mitt medvetna rörelsemönster gjorde att jag kunde springa hela graviditeten och återhämta mig snabbt efter, att jag kan springa så mycket som jag själv känner för, varje dag om jag så vill, utan smärta! Jag har dessutom tänjt på gränserna och upplevt hur man kan springa extremt långa sträckor helt utan smärta.

Detta som jag har funnit måste jag ju dela med mig av! 

Sedan dess har VarjeSteg utvecklats varje dag och idag njuter jag av att göra det jag älskar på heltid.

Som en av deltagarna till en av mina löpkurser sa: ”Det syns att du brinner för det här”.

Och det gör jag, verkligen!

Inom snar framtid kommer VarjeSteg ta nästa steg. Tack för att ni fantastiska kunder är med på denna resa och gör det möjligt ❤️! 

Och till dig som vill hitta din passion: Våga tro på din egen förmåga och första steget är alltid det största steget!

Lämna en kommentar

Shopping cart0
Det finns inga produkter i varukorgen!
Fortsätt handla
0